Sport

Fostul antrenor al lui Sepsi, reacție după victoria cu Petrolul: ”Emil Boc are dreptate. Am văzut toți că a fost dubios”

Sepsi s-a calificat în play-off în detrimentul lui U Cluj, grație victoriei dramatice împotriva Petrolului, printr-un gol care a stârnit suspiciuni
10.03.2024 | 09:59
Fostul antrenor al lui Sepsi reactie dupa victoria cu Petrolul Emil Boc are dreptate Am vazut toti ca a fost dubios
Valentin Țicu, dreapta, a avut o reacție inexplicabilă la faza din care Sepsi a marcat golul victoriei cu Petrolul FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Meciul Petrolul – Sepsi, disputat sâmbătă, în etapa a 30-a din SuperLiga, câștigat cu 2-1 de covăsneni s-a lăsat cu acuzații de blat dinspre Cluj-Napoca. Formația din Sfântu Gheorghe s-a calificat în play-off în detrimentului lui U Cluj.

Marin Barbu îi dă dreptate lui Emil Boc, care a acuzat blat la Petrolul – Sepsi: ”Am văzut toți că a fost dubios”

Golul victoriei marcat de Debeljuh în prelungiri, după o fază în care Valentin Țicu a dat impresia că nu a vrut să-și deposedeze adversarul, iar colegii săi din apărare au fost complet aerieni, l-a făcut pe primarul Clujului, Emil Boc, să acuze Petrolul că nu și-a apărat corect șansele.

ADVERTISEMENT

„Petrolul – rușinea fotbalului românesc! Cum să nu îți aperi corect șansele?”, a scris Emil Boc imediat după meci pe pagina sa de Facebook.

Edilul a continuat: ”Cum să faci un simulacru de apărare la golul doi primit în meciul cu Sepsi? Oricine se uită la această fază poate observa cum invitați și lăsați adversarul să vă dea gol!

ADVERTISEMENT

Vă rog să vă uitați la jucătorul Țicu de la Petrolul care invită pe Sepsi să atace! Vă rog să va uitați la jucătorul Papp (în careu) de la Petrolul cum intră cu ambele picioare, ca să fie penalty, și era penalty dacă nu era gol!

Cum vă permiteți să distrugeți încrederea în sport, fair-play și corectitudine? Vă bateti joc de un sport atât de minunat și veți rămâne o pată neagră în istoria fotbalului românesc!

ADVERTISEMENT

Resetați corectitudinea în fotbalul românesc pentru că ne scufundam în promiscuitate!”.

Marin Barbu: ”Vă spun cu mâna pe inimă, Sepsi nu a avut nicio implicare în ecuația blatului”

Marin Barbu (65 de ani), antrenor uns cu toate alifiile în perioada ”Cooperativei” din fotbalul românesc, îi dă dreptate edilului Emil Boc referitor la felul straniu în care s-a apărat Petrolul la faza controversată din minutul 90+2, finalizată de Debeljuh.

”Într-un fel, Emil Boc are dreptate. La ce s-a văzut la televizor, cei de la Petrolul s-au apărat dubios la acea fază de la golul de 2-1 pentru Sepsi. Și dacă nu ești om de fotbal tot ți se pare dubios când vezi o așa ceva. Dar poți să acuzi niște oameni dacă nu există dovezi? Repet, fotbalistic s-a văzut dubios ce au făcut cei de la Petrolul la golul de 2-1. Și nu numai mie sau lui Emil Boc ni s-a părut dubios. Am văzut toți cei care ne-am uitat la meci că a fost dubios”, a declarat Marin Barbu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cel poreclit ”Magiun” a adăugat: ”Vă spun însă cu mâna pe inimă, Sepsi nu a avut nicio implicare în ecuația blatului. Pur și simplu, e treaba celor de la Petrolul ce au făcut. Sunt și alte probleme. Au avut întârzieri la salarii, și-au pierdut concentrarea…”.  

Marin Barbu, fost antrenor la Sepsi, pentru o scurtă perioadă în 2019, este gata să bage mâna în foc că Sepsi a jucat mereu doar pe teren: ”Sepsi are un patron foarte corect. Laszlo Dioszegi este dubios de corect, nu se bagă în combinații. Și ca să înțelegeți asta, vă spun o întâmplare de la barajul de promovare în Liga 3.

Adversarii i-au cerut niște bani. Dioszegi n-a vrut să le dea. Apoi i-au cerut o masă și câteva lăzi de bere. N-a vrut să le dea. A zis Dacă nu pot să promovez pe teren mai aștept un an. Abia s-a calificat la lovviturile de la 11 metri. După meci s-a dus la adversari și le-a făcut cinste cu o masă și două lăzi de bere. Nu sunt povești”.

Marin Barbu, stânga, a fost antrenor la Sepsi FOTO: sportpictures.eu
Marin Barbu, stânga, a fost antrenor la Sepsi FOTO: sportpictures.eu

Petrolul îl dă în judecată pe Emil Boc. Edilul a șters postarea

Petrolul a reacționat și a anunțat că-l acționează în instanță pe primarul Emil Boc. „Clubul Petrolul Ploiești este realmente consternat în urma afirmațiilor iresponsabile lansate în miez de noapte de către primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, prin intermediul rețelelor de socializare.

”Acuzațiile făcute la adresa jucătorilor noștri, cum că ei ar fi premeditat un rezultat negativ și ar fi acționat în consecință în finalul meciului pierdut, aseară, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, aduc un grav prejudiciu de imagine clubului nostru și, implicit, întregii familii Petrolul Ploiești.

O asemenea minciună sfruntată poate fi pusă doar pe seama unei campanii electorale deja declanșate, în care edilul să apară bine în fața susținătorilor echipei Universitatea Cluj (…)

Inconștiența unor astfel de afirmații, însă, afectează grav imaginea fotbalului în general, nu numai pe aceea a jucătorilor și a societății noastre. Ca atare, ne vedem nevoiți să ne îndreptăm către instanțele de judecată în cel mai scurt timp posibil”, au precizat ”găzarii”, într-un comunicat.

La puțin timp după ce Petrolul a anunțată că-l dă în judecată, edilul Emil Boc a șters postarea prin care îi acuza pe ploieșteni că nu și-au apărat corect șansele cu Sepsi.

 S-a adeverit profeția lui Mitică Dragomir de dinaintea meciului Petrolul – Sepsi

Scenarile din jurul meciului Petrolul – Sepsi au fost alimentate și de Dumitru Dragomir, care a ”anticipat” deznodământul partidei, la Fanatik SuperLiga, cu doar câteva ore înainte de începerea jocului de pe stadionul ”Ilie Oană”.

”Părerea mea este că Petrolul va pierde acasă, iar Sepsi are conducători buni. Petrolului îi este foame rău de tot, înțelegeți ce vreți că sunteți majori. Poate să câștige Sepsi pentru că Petrolul stă rău financiar și au probleme în general. Cele mai mari șanse de calificare le are Sepsi”, era profeția lui Mitică Dragomir la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT