Sport

Fostul antrenor al Rapidului, noul selecționer al naționalei U16 a României

Echipa națională U16 a României are selecționer. FRF a ales să numească în această funcție un fost antrenor al Rapidului.
11.07.2023 | 17:36
Fostul antrenor al Rapidului noul selectioner al nationalei U16 a Romaniei
Echipa națională U16 a României are selecționer. FRF a ales să numească în această funcție un fost antrenor al Rapidului. Sursă foto: fcrapid1923.ro
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al reprezentativei U16 a României, Nicolae Roșca, a trecut la cârma formației U17, urcând practic o treaptă împreună cu jucătorii pe care i-a pregătit până acum.

Un fost antrenor la Rapid a ajuns selecționer

Alegerea Federației Române de Fotbal pentru postul de selecționer la naționala U16 a României este fostul antrenor al Rapidului, Nicolae Grigore. Tehnicianul în vârstă de 39 de ani nu este la prima colaborare cu FRF.

ADVERTISEMENT

”Nicolae Grigore este, începând de la 1 iulie 2023, noul selecționer al echipei naționale U16 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2008. Tehnicianul în vârstă de 39 de ani a mai fost antrenor secund al naționalei U21 a României în perioada ianuarie – decembrie 2020.

Ulterior, acesta a activat în cadrul cluburilor Rapid (decembrie 2020 – martie 2021), Metaloglobus București (iunie 2021 – iunie 2022) și Neftchi Baku (iulie 2022 – iunie 2023). Acesta are ca obiectiv calificarea la Campionatul European U17 din 2025”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF.

ADVERTISEMENT

În ultimul an, Nicolae Grigore a făcut parte din staff-ul lui Laurențiu Reghecampf la Neftci Baku și a plecat de la formația din Azerbaidjan odată cu antrenorul principal. Noul tehnician al lui Neftci este Adrian Mutu.

Ce își dorește Nicolae Grigore să realizeze sub tricolor

Noul selecționer al naționalei U19 a României a dezvăluit că a învățat foarte multe lucruri în anul petrecut alături de Laurențiu Reghecampf în Azerbaidjan și visează să obțină calificarea la Euro 2025.

ADVERTISEMENT

”Nu am știu că s-a oficializat mutarea. Am petrecut un an important alături de Reghecampf, am învățat multe lucruri și sper să fie ok la lot. Ok ar însemna să ne calificăm la turneul final”, a declarat Nicolae Grigore, pentru digisport.ro.

Fostul mijlocaș a stat pe banca Rapidului trei luni și jumătate în sezonul 2020/2021, în care giuleștenii evoluau în eșalonul secund. El a demisionat după o înfrângere suferită pe terenul formației Unirea Slobozia.

ADVERTISEMENT

”Nicolae Grigore a demisionat din funcția de antrenor principal al Rapidului, la finalul partidei cu Unirea Slobozia. Mulțumim, Grig, și mult succes în continuare!”, a fost mesajul prin care clubului Rapid a anunțat despărțirea de antrenorul său.

ADVERTISEMENT
Tags: