Sport

Adrian Mutu, eșec la debutul la Neftchi Baku. Învins de un finalist UCL

Adrian Mutu a debutat oficial pe banca tehnică a echipei Neftchi Baku într-un meci amical pierdut în fața lui Fenerbahce.
15.07.2023 | 17:04
Adrian Mutu a debutat cu stângul la Neftchi Baku, formația din Azerbaidjan fiind învinsă de Fenerbahce, scor 0-1, într-un meci amical disputat în stagiul de pregătire din Rusia. Sursă foto: neftchi.az
ADVERTISEMENT
15-07-2023
15:23

Mutu a pierdut primul meci la Neftchi

Adrian Mutu a debutat cu stângul la Neftchi Baku, formația din Azerbaidjan fiind învinsă de Fenerbahce, scor 0-1, într-un meci amical disputat în stagiul de pregătire din Rusia.

Unicul gol al întâlnirii a fist marcat de bosniacul Edin Dzeko (72), jucător venit în această vară la vicecampioana Turciei după ce și-a încheiat contractul cu finala Champions League, Inter Milano.

Adrian Mutu a folosit următoarea formulă de echipă: Brkic – Buludov, Haqverdi, Salahly, Aliev – Ozobic, Mahmudov, Israfilov – Saief, Saldanha, Lebon. Au mai jucat: Abbasov, Bogomolskiy, Hadzhiyev, Jaber, Salyanskiy, Yusifli și Zulfugarli.

Adrian Mutu a plecat de la Rapid cu o săptămână înainte de startul SuperLigii. Antrenorul român a semnat cu Neftchi Baku, unde l-a înlocuit pe Laurențiu Reghecampf. „Briliantul” a vorbit despre obiectivele pe care le-a stabilit la noua sa echipă.

Adrian Mutu, prezentat oficial la Neftchi Baku: „Să reprezentăm țara cu mândrie”

După o perioadă de un an și patru luni, Adrian Mutu a plecat de la Rapid, cu care mai avea contract până în 2025, pentru a merge în Azerbaidjan, la Neftchi Baku. Antrenorul român va încasa un salariul anual de 700.000 de euro din care va trebui să-i plătească pe secunzii Bogdan Pătrașcu, Alin Chița și Mihai Nădăban.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. După vizita la Baku, Adrian Mutu va merge în cantonamentul lui Neftchi din Rusia, la Sankt Petersburg, pentru a începe pregătirile cu echipa.

„Neftchi este clubul cu una dintre cele mai mari baze de fani din Azerbaidjan. Suporterii sunt cunoscuți în Europa pentru loialitatea și suportul lor. Sunt sigur că va exista o anumită legătură. 

ADVERTISEMENT

Scopul meu este să o readuc pe Neftchi la locul potrivit, pe cea mai înaltă poziție din clasament și să reprezentăm țara cu mândrie în Europa. Cred că Neftchi va avea succes în Europa”, a declarat Adrian Mutu, la prezentarea oficială.

Adrian Mutu, buget uriaș la Neftchi Baku

Adrian Mutu vrea să câștige campionatul cu Neftchi Baku în Azerbaidjan și să se califice în grupele Champions League. „Briliantul” are parte de sprijin din partea conducerii, care va mări bugetul de 1,5 ori.

ADVERTISEMENT

„Adrian Mutu este adus în Azerbaidjan pentru obiective mărețe. Antrenorul trebuie să o facă pe Neftchi campioană. Conducerea SOCAR l-a instalat pe român pentru a atinge țelul atât de mult visat. Compatriotul lui Laurențiu Reghecampf, dat afară de la echipă în iunie, a făcut promisiuni mari celor care conduc compania de petrol. 

Adrian Mutu și-a asumat responsabilitatea de a face echipa campioană și a promis, totodată, că se va califica în grupele Champions League. Bineînțeles că nu cu mâinile goale! Antrenorul român a cerut mărirea bugetului, care va crește de 1,5 ori.

ADVERTISEMENT

Zilele președintelui Kamran Guliyev sunt numărate. Focusul va fi pe numirea unui lider străin, încă se caută cine să fie, pentru că există mai mulți candidați”, a notat publicația azeră SportInfo.

ADVERTISEMENT
Tags: