Sport

Fostul atacant dinamovist Gheorghe Iamandi a murit la 66 de ani. A jucat în celebrul meci cu Liverpool

Clubul Dinamo este în doliu după ce fostul atacant Gheorghe Iamandi a murit la vârsta de 66 de ani. El a jucat în semifinala cu Liverpool.
06.02.2024 | 11:05
Fostul atacant dinamovist Gheorghe Iamandi a murit la 66 de ani A jucat in celebrul meci cu Liverpool
Clubul Dinamo este în doliu după ce fostul atacant Gheorghe Iamandi a murit la vârsta de 66 de ani. El a jucat în semifinala cu Liverpool. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iamandi a jucat un singur an pentru ”câini”, însă a prins sezonul de excepție în care formația din Ștefan cel Mare a ajuns până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni unde a fost eliminată de Liverpool.

A murit fostul fotbalist Gheorghe Iamandi

Fostul atacant Gheorghe Iamandi a murit luni seară, cu doar 2 luni înainte de a împlini vârsta de 67 de ani. Născut la București, el a închis ochii la Tulcea fiind răpus de o boală cumplită care l-a măcinat în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Iamandi a jucat câteva minute în returul celebrei semifinale cu Liverpool din Cupa Campionilor Europeni. El a fost trimis pe teren în minutul 77 al partidei pierdute de Dinamo, scor 1-2, în 25 aprilie, pe fostul stadion ”23 August”.

Gheorghe Iamandi, care a jucat 3 meciuri în acea campanie europeană, este al patrulea jucător care ne părăsește din acea echipă fabuloasă a lui Dinamo, după Alexandru Custov, Nelu Stănescu și Viorel Turcu.

ADVERTISEMENT

Născut pe 7 aprilie 1957, la București, Iamandi a îceput fotbalul la Delta Tulcea și apoi a mai jucat pentru FC Olt Scornicești, Dinamo, CS Târgoviște, SC Bacău și Petrolul Ploiești. Cariera și-a încheiat-o în 1989 tot la Delta Tulcea.

Iamandi, omagiat de Dinamo și Delta Tulcea

Decesul lui Gheorghe Iamandi a fost anunțat de ofițerul de presă al lui Dinamo, Ionel Culina, dar și de clubul Delta Tulcea, în timp ce fostul său coechipier Ion Marin a ținut să-i aducă un ultim omagiu.

ADVERTISEMENT

”Dumnezeu să-l ierte! Era băiat bun și un jucător bun. S-a dus cam repede. Era un băiat vioi. Cu el, treaba era treabă, iar gluma era glumă. Am aflat că au scris băieții pe grupul nostru de Whatsapp, de OldBoys”, a declarat Ion Marin, pentru gsp.ro.

”În urmă cu aproape 40 de ani, pe 25 aprilie 1984, intra în minutul 77 al returului cu Liverpool, în semifinalele de Cupa Campionilor Europeni. În această dimineață, la Tulcea, a plecat dintre noi mult prea devreme, ar fi împlinit 67 de ani peste două luni. Dumnezeu să te odihnească în tricoul alb-roșu, Gheorghe Iamandi!”, a scris Ionel Culina, ofițerul de presă al lui Dinamo, pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

”Astăzi a plecat dintre noi Gică Iamandi! Un caracter puternic, un luptător, un fotbalist ce a umplut de bucurie sufletele a mii de tulceni, ultimul și cel mai mare reprezentant al epocii romantice a fotbalului tulcean!

Bucureștean fiind s-a îndrăgostit iremediabil de Tulcea, care l-a adoptat și l-a iubit fără nicio îndoială! A lăsat în urma lui amintiri frumoase, generații întregi încă mai visează și își amintesc cu nostalgie de reușitele lui și stadioanele arhipline! Va rămâne mereu în inimile noastre! Condoleanțe întregii familii, suntem alături de ei!”, a scris clubul tulcean pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT