Sport

Fostul coleg al lui Andrei Chivulete îl acuză că a dat penalty pentru Farul în meciul cu FCSB în compensație pentru gafa de la ofsaid

Andrei Chivulete, arbitrul VAR de la derby-ul FCSB - Farul (1-1), este acuzat de unul dintre foștii colegi că a greșit flagrant la meciul de pe Arena Națională.
07.02.2024 | 00:08
Fostul coleg al lui Andrei Chivulete il acuza ca a dat penalty pentru Farul in meciul cu FCSB in compensatie pentru gafa de la ofsaid
Fostul coleg lui Andrei Chivulete îi aduce acuzații arbitrului din camera VAR de la meciul FCSB - Farul 1-1. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Andrei Chivulete este pus la zid de fostul coleg Marius Avram. Arbitrul din camera VAR de la derby-ul FCSB – Farul, scor 1-1, în etapa a 24-a din SuperLiga, este acuzat că ar fi acordat penalty pentru Farul în prelungiri pentru a fi absolvit de vină în urma anulării golului lui Louis Munteanu.

Fostul coleg al lui Andrei Chivulete îl acuză că a dat penalty pentru Farul în meciul cu FCSB în compensație pentru gafa de la ofsaid

Louis Munteanu a reușit să trimită mingea în poarta FCSB-ului în minutul 57 al partidei de pe Arena Națională. „Marinarii” au profitat de eroarea lui Siyabonga Ngezana. Dussaut a trimis în fața porții și atacantul împrumutat de la Fiorentina a îndeplinit o formalitate.

ADVERTISEMENT

Totuși, reușita a fost anulată de VAR pentru ofsaid după 7 minute de analiză. La nici 24 de ore după derby, Comisia Centrală a Arbitrilor a ieșit public cu un comunicat prin care sugerează că vina îi aparține tehnicianului VAR, care trage liniile.

Marius Avram a rămas șocat de faptul că operatorul a fost scos vinovat. Fostul arbitru susține că în camera VAR fiecare decizie luată de operator are loc cu acordul și sub atenta supraveghere a arbitrilor din camera VAR. Pe lângă Andrei Chivulete, în camera VAR la FCSB – Farul (1-1) a mai fost asistentul Adrian Vornicu.

ADVERTISEMENT

„N-am mai auzit așa ceva niciodată! Arbitrul din camera VAR are ultimul cuvânt”

”Cum mi se pare acest comunicat? Este pentru prima dată de când există sistemul VAR în care aud această frază: ”Operatorul de reluări a fost reținut de la delegări”. N-am mai auzit așa ceva niciodată de când există sistemul VAR în lume.

Acest lucru ce ne arată? Probabil este o comunicare pe email între cele două părți. Cei de la Federație au speculat acest mail și au aruncat toată vina pe operator. Operatorul din camera VAR face aceste lucruri sub stricta supraveghere a arbitrului.

ADVERTISEMENT

Arbitrul din camera VAR are ultimul cuvânt. Până în acel punct, arbitrul își dă acordul. El este șeful a tot ceea ce se întâmplă în cabină, care e micuță! Chivulete a dat penalty-ul în compensație pentru gafa de la ofsaid”, a declarat Marius Avram, la TV Digi Sport.

Reacția deținătorului drepturilor TV, după comunicatul pro-Chivulete al lui Vassaras

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV din SuperLiga, a reacționat, în exclusivitate pentru FANATIK, după ce un operator VAR a fost scos vinovat pentru eroarea de la golul anulat Farului în duelul cu FCSB pentru ofsaid.

ADVERTISEMENT

Din comunicatul dat de Kyros Vassaras reiese că tehnicianul VAR a fost reținut de la delegări, însă Orlando Nicoară a venit cu o altă variantă. „Comunicatul FRF a fost trimis fără ca grupul VAR, format tot pentru a analiza probleme tehnice și de operare, să fie consultat.

Momentan analizăm situația și vom reveni cu precizări. Dacă e greșeala operatorului, ne-o vom asuma. Momentan nu suspendăm pe nimeni și în niciun caz nu o facem prin comunicate de presă”, a declarat Orlando Nicoară, șeful EAd, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru „GG sau peste 2,5 goluri” la meciul FCSB - Sepsi