Sport

Fostul conducător de la Rapid contestă alegerea noului antrenor: „Nu se poate așa ceva”

Dinu Gheorghe nu este de acord cu numirea noului antrenor de la Rapid. Fostul președinte al „alb-vișiniilor” a atacat tandemul Şucu-Angelescu.
08.07.2023 | 13:40
Fostul conducator de la Rapid contesta alegerea noului antrenor Nu se poate asa ceva
Dinu Gheorghe critică numirea noului antrenor al Rapidului. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu este aproape să o părăsească pe Rapid cu o săptămână înainte de prima etapă a noului sezon. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că viitorul antrenor al giuleștenilor va fi Cristiano Bergodi. Dinu Gheorghe, fostul președinte al clubului „alb-vișiniu”, a ieșit la atac.

Fostul conducător de la Rapid contestă alegerea noului antrenor: „E o mare greșeală numirea lui Bergodi”

Din informațiile FANATIK, Adrian Mutu își va lua adio de la jucătorii Rapidului la începutul săptămânii viitoare și va merge ulterior la Neftci Baku, noua sa echipă. Cristiano Bergodi, rămas liber după despărțirea de Sepsi, urmează să semneze un contract valabil două sezoane cu Rapid, cu opţiune de prelungire pe încă unul.

ADVERTISEMENT

Dinu Gheorghe nu este de acord sub nicio formă cu decizia lui Dan Șucu și Victor Angelescu. Patronii clubului „alb-vișiniu” și-au dat acordul pentru ca antrenorul italian să preia banca după plecarea „Briliantului”.

Totodată, fostul președinte al Rapidului a criticat conducerea giuleștenilor, în urma deciziei de a-l lăsa pe Adrian Mutu să plece fără să achite clauza de 200.000 de euro din contract. „E o mare greșeală numirea lui Bergodi, nu a câștigat mari trofee în România.

ADVERTISEMENT

Are două Cupe și o Supercupă. Se vede încă o dată că povestea conducerii Rapidului cu Pancu sau Șumudică se închide. Ei nu sunt doriți acolo. Ei acum să își asume și numirea lui Mutu, să spună că au greșit. E o greșeală pentru că a ales să plece acum, nu după ultima etapă. A mai și prelungit, apoi pleacă. 

„Nu poți renunța la 200.000 de euro”

Nu e Mircea Lucescu, pe care l-a luat Inter. Și Rapid a vrut să scape de el. Nu poți renunța la 200.000 de euro. «Păi, stai bă puțin. Pleci și fără clauză? Păi du-te, că vrem să scăpăm de tine».

ADVERTISEMENT

Galeria a acceptat ce a fost anul trecut, dar din prima etapă se schimbă lucrurile privind comportamentul galeriei. Va fi foarte greu dacă nu performează imediat”, a declarat Dinu Gheorghe, la TV Digi Sport.

Cristiano Bergodi urmează să înceapă al treilea mandat pe banca Rapidului după experiențele din perioadele iulie 2007 – octombrie 2007 și aprilie 2015 – iunie 2015. În primul mandat, antrenorul italian a reușit să câștige Supercupa României alături de giuleșteni.

ADVERTISEMENT

Totuși, Dinu Gheorghe nu are încredere în Cristiano Bergodi și dă exemplu primele mandate ale tehnicianului la Rapid. „Nu cred că Bergodi poate rezolva problemele. A avut două mandate la Rapid, nereușite.

Nu am dușmănie cu nimeni, dar cei care conduc clubul ar trebui să se se comporte altfel. Dacă nu vor comunica și nu vor ieși să spună ce s-a întâmplat, se va întoarce totul împotriva lor. Trebuiau să zică: «Mutule, nu pleci». La un club ca Rapid pui clauză la mișto, 200.000 de euro?”, a spus Dinu Gheorghe.

Dinu Gheorghe, atac la conducerea Rapidului: „Niculae nu a zis nimic de 3 zile. Șucu vorbește de transparență”

Dinu Gheorghe a îndreptat tunurile spre conducerea celor de la Rapid. Fostul președinte al giuleștenilor critică decizia de a-l lăsa pe Adrian Mutu să plece. „La clubul Rapid, pe lângă ceea ce fac cei din conducere, un rol important îl are tribuna.

Anul trecut au beneficiat de un credit. Nu se poate așa ceva. Să răspundă cine l-a lăsat pe Mutu să plece. Orice antrenor din România termina pe locurile 5-6 cu echipa asta și cu 12.000 de suporteri în spate. 

În momentele astea nimeni nu iese în față. La victorie, toată lumea sare în sus. Niculae nu a zis nimic de 3 zile. Șucu vorbește de transparență, dar nu zice nimic”, a încheiat Dinu Gheorghe.

ADVERTISEMENT