News

Fostul manager al Spitalului din Botoșani, unde o gravidă a murit, din nou director. Călin Angel fusese demis după decesul Alexandrei

El a fost demis în urma decesului tinerei de 25 de ani, care a fost lăsată să agonizeze timp de 7 ore pe patul de spital.
06.09.2023 | 15:29
Fostul manager al Spitalului din Botosani unde o gravida a murit din nou director Calin Angel fusese demis dupa decesul Alexandrei
Fostul manager al Spitalului din Botoșani, unde o gravidă a murit, din nou director. Colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Botosani News
ADVERTISEMENT

Fostul manager al Spitalului din Botoșani, acolo unde o gravidă a murit după ce a fost lăsată de agonizeze 7 ore, este din nou director. În urma decesului Alexandrei, managerul unității medicale, Călin Angel, fusese demis.

Fostul manager al Spitalului din Botoșani este din nou director

Pe 23 august, Călin Angel a fost eliberat din funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani. Acum, la două săptămâni de la demitere, aflăm că acesta revine pe un alt post de conducere.

ADVERTISEMENT

El se va întoarce în funcția de director executiv adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Botoșani. Postul a mai fost ocupat de Angel Călin, vreme de câțiva ani, din 2018, dar a renunțat pentru a fi numit managerul spitalului.

El a fost desemnat de Consiliul Județean Botoșani în funcția de manager al unității medicale. Însă, a stat la conducerea insituției doar o lună, fiind demis tot de CJ după moartea Alexadrei.

ADVERTISEMENT

Decizia Consiliului Județean nu l-a afectat prea mult pe director din punct de vedere profesional, având în vedere că începând de joi, 7 septembrie, el va reveni tot pe o funcție de conducere.

Doctorița care era de gardă, audiată în calitate de suspect

Între timp, familia Alexandrei, tânăra însărcinată care a murit la Spitalului Mavromatic din Botoșani, din cauza indolenței cadrelor medicale, așteaptă ca vinovații să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Ea a ajuns la spital cu dureri, fiind internată cu diagnosticul de “sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”. A primit un ser fiziologic și un medicament.

Apoi, a fost lăsată să agonizeze vreme de șapte ore pe patul de spital, deși a implorat cadrele medicale să o trateze. Ulterior, starea ei s-a înrăutățit și a intrat în stop cardio-respirator. Nu a putut fi resuscitată, fiind declarat decesul.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, doctorița care se afla de gardă în noaptea respectivă a fost audiată de procurori, în calitate de suspect, privind decesul Alexandrei. Totodată, anchetatorii au efecuat trei percheziții.

 

ADVERTISEMENT