News

Noi dezvăluiri despre tânăra care a murit în Maternitatea Botoșani. A agonizat timp de 7 ore, fără niciun tratament

Detalii șocante despre tragedia din Botoșani, acolo unde o tânără de 25 de ani a murit la Maternitate. Ce dezvăluie raportul DSP?
22.08.2023 | 18:36
Noi dezvaluiri despre tanara care a murit in Maternitatea Botosani A agonizat timp de 7 ore fara niciun tratament
Noi dezvăluiri despre tânăra care a murit în Maternitatea Botoșani. Colaj Fanatik/ Foto: Botosani News/ Adevarul
ADVERTISEMENT

Noi dezvăluiri despre tânăra care a murit în Maternitatea Botoșani, în dimineața de vineri, 18 august. Un raport preliminar al Direcției de Sănatate Publică (DSP) arată că tânăra a agonizat timp de 7 ore, fără niciun tratament.

Tânăra care a murit în Maternitatea Botoșani a agonizat 7 ore

Sunt detalii șocante cu privire felul în care tânăra de 25 de ani, Alexandra Ivanov, și-a găsit sfârșitul. Femeia a ajuns la spital cu o ambulanță, joi seara, în urma unor sângerări genitale și dureri abdominale.

ADVERTISEMENT

Potrivit raportului DSP, tânăra a fost internată cu diagnosticul de “sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”. Cu puțin timp înainte de ora 01:00, Alexanra a primit un ser fiziologic şi un medicament.

Apoi, vreme de aproape șapte ore, până la 07:35, tânăra nu a mai primit niciun alt tratament. “În intervalul orar 23,30 – 00,45, pacientei i s-au efectuat investigaţii clinice şi paraclinice. I s-a administrat tratament simptomatic.

ADVERTISEMENT

La ora 00,53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziţia medicului de gardă. În intervalul orar 00,45 – 07,35, nu au fost consemnate în foaie investigaţii, intervenţii terapeutice şi manevre de îngrijire.”, au transmis inspectorii sanitari.

Ce alte nereguli au descoperit inspectorii DSP

Ulterior, Alexandra Ivanov a ajuns în stare critică, fiind transferată pe secția de terapie instensivă. Timp de 40 de minute i-au fost efectuate manevre de resuscitare, însă acestea au fost în zadar.

ADVERTISEMENT

„La ora 07,35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale. pacienta a fost transferată la ATI, unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8,20 declarându-se decesul”, adaugă DSP.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Botoșani precizează că spitalul nu a pus „la dispoziţia inspectorilor sanitari procedura/protocolul privind gestionarea unor astfel de cazuri”.

ADVERTISEMENT

Inspectorii informează faptul că acest caz va fi investigat și de Comisia Județeană de Analiză Profesională a Deceselor Materne, potrivit comunicatului de presă, redat marți, 22 august, de Agerpres.

ADVERTISEMENT