News

Fostul președinte al Elveției, Flavio Cotti, a murit după infecția cu Covid-19

17.12.2020 | 09:45
Fostul presedinte al Elvetiei Flavio Cotti a murit dupa infectia cu Covid19
ADVERTISEMENT

Flavio Cotti, fostul președinte al Elveției, a murit la vârsta de 81 de ani după ce s-a infectat cu Covid-19. Decesul s-a petreut miercuri după-amiaza din cauza unor complicații cauzate de coronavirus și nu a mai putut fi salvat. 

Vestea a fost anunțată de  Ignazio Cassis, actualul șef al diplomației de la Berna, informează AFP, citat de stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Flavio Cotti a ocupat funcția de președinte al Confederației Elvețiene de două ori și a devenit cunoscut datorită acțiunilor sale în favoarea apropierii Elveției de instanțele internaționale.

Fostul președinte al Elveției, Flavio Cotti, a murit după infecția cu Covid-19

Fostul președinte al Elveției, Flavio Cotti, a decedat din cauza infectării cu noul coronaviurs la vârsta de 81 de ani. Decesul s-a petrecut în după-amiaza zilei de miercuri, 16 decembrie 2020, într-un spital din Locarno.

ADVERTISEMENT

Cel care a dat tragica veste este  Ignazio Cassis, actualul șef al diplomației de la Berna. Acesta a făcut anunțul pe contul de Twitter: „Cu mare tristeţe am aflat despre decesul lui Flavio Cotti”.

Cotidianul Ticino informează că fostul președinte a decedat la clinica „Santa Chiara” din Locarno din cauza unor complicații cauzate de infectarea cu SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT

Flavio Cotti a fost jurist de formație și a fost membru al Partidului Creștin-Democrat din Ticino înainte de a-și începe cariera politică. După aceea, fostul președinte al Confederației a ajuns la Berna, unde a fost mai întâi consilier național, din 1983.

Flavio Cotti a petrecut 12 ani în guvernul federal de la Berna, între 1987 și 1999. A fost președintele Confederației Elvețiene de două ori, în 1991 și 1998. În Elveția există un sistem de președenție anuală prin rotație dintre membrii guvernului federal.

ADVERTISEMENT

În cei doisprezece ani de consilier federal, Flavio Cotti a condus Departamentul Federal pentru Afaceri Interne (FDHA) din 1987 până în 1993, apoi Departamentul Federal pentru Afaceri Externe (FDFA) până în 1999. De asemenea, acesta a devenit președinte al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în 1996.

S-a făcut remarcat datorită acțiunilor sale pentru a facilita apropierea Elveției de instanțele internaționale. A pledat pentru aderarea țării la ONU și pentru păstrarea orașului Geneva ca sediu al unei organizații internaționale, printre care se afla și Organizația Mondială a Comerțului.

ADVERTISEMENT