News

Încă un medic a murit din cauza Covid-19. Lucra la un spital mare din țară

04.12.2020 | 15:26
Inca un medic a murit din cauza Covid19 Lucra la un spital mare din tara
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 face încă o victimă în rândul cadrelor medicale din România. Un medic de la Spitalul Județean din Galați a murit joi noaptea la unitatea sanitară din sud-estul țării.

Medicul oftalmolog Dan Iacoblev a devenit primul cadru medical de la cel mai mare spital din sud-estul României decedat din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Acesta a încetat din viață joi, 3 decembrie, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Galați. Avea 68 de ani și, pentru o perioadă de 22 de ani, a lucrat ca medic primar oftalmolog la cel mai mare spital din această parte a țării.

Un medic de la un mare spital din țară a murit din cauza Covid-19

Dan Iacoblev era pensionar, însă lucra cu normă întreagă la spitalul din Galați. Dispariția sa a fost anunțată de reprezentanții unității medicale.

ADVERTISEMENT

Timp de mai bine de două decenii, medicul din Galați și-a dedicat cu profesionalism întreaga experiență pentru a ajuta pacienții cu probleme oftalmologice.

”Cu deosebit regret colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi anunţă trecerea în nefiinţă a domnului doctor Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viaţă în seara de 3 decembrie în urma complicaţiilor pulmonare grave generate de infecţia cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Domnul doctor Iacoblev a decedat în Secţia ATI a spitalului în care timp de 22 de ani şi-a dedicat întreaga experienţă profesională pacienţilor cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat şi muncitor, un om excepţional, de o probitate morală desăvârşită, cu o modestie şi o nobleţe rar întâlnită şi un extraordinar coleg.

Îl rugăm pe Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace”, se arată în informarea transmisă de unitatea medicală pe pagina oficială de Facebook a instituției.

ADVERTISEMENT

Aproape 80 de cadre medicale, infectate cu Covid-19 la Spitalul din Galați

Spitalul ”Sf. Apostol Andrei” din Galați a anunțat, într-un comunicat, că un  număr de 88 de angajaţi ai unității medicale, din care 11 medici, trei medici rezidenţi, 37 de asistente, 21 de infirmiere, 11 îngrijitoare, o moaşă, doi brancardieri şi doi membri ai personalului TESA, sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.

De la izbucnirea pandemiei, în toată țara aproape peste 4.500 de medici și asistenți au fost confirmați cu coronavirus. Din acest total, 50 de doctori, asistenți și personal auxiliar din spitale au fost uciși de boală.

ADVERTISEMENT
Tags: