News

Fostul rege Juan Carlos recunoaște că a avut amantă. Dezvăluirile monarhului

22.08.2020 | 11:05
Fostul rege Juan Carlos recunoaste ca a avut amanta Dezvaluirile monarhului
ADVERTISEMENT

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos a susținut că nu și-a folosit fosta amantă, Corinna Larsen, pentru a-și ascunde averea. Monarhul a făcu această afirmație într-o scrisoare din 2018 care a fost publicată vineri în presa spaniolă, informează AFP, preluată de Agerpres.

Scrisoarea apare în plin scandal generat de suspiciunile că fostul rege s-ar face vinovat de acte de corupție, iar o parte din banii astfel obținuți ar fi fost spălați sub formă unei  donații de 65.000.000 pe care Juan Carlos ar fi făcut-o fostei iubite.

ADVERTISEMENT

Corinna Larsen, devenită prin căsătorie, prințesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein, a fost amanta lui Juan Carlos al Spaniei între 2004 și 2009, iar informația legată de donația primită de la acesta a fost dezvăluită într-o investigație a publicației elvețiene La Tribune de Geneve.

Amanta ar fi primit banii  dintr-un comision din Arabia Saudită

Într-un interviu difuzat joi de către BBC, Corinna Larsen a spus că a primit acest cadou ca semn de recunoştinţă pentru prietenia ei, pentru a-i asigura viitorul şi pentru afecţiunea pe care el o dobândise faţă de fiul ei.

ADVERTISEMENT

Femeia de afaceri de origine daneză este suspectă într-o anchetă a justiţiei elveţiene despre fondurile depuse în Elveţia de către fostul monarh spaniol. Este vizată în special o sumă de 100.000.000 de dolari pe care ar fi primit-o din partea Arabiei Saudite în anul 2011 drept comision după adjudecarea de către un consorţiu de companii spaniole a contractului pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina.

Procurorii elvețieni suspectează că donația pentru Corinna zu Sayn-Wittgenstein ar reprezenta o disimulare a comisionului primit de rege, caz în care amanta sa s-ar face vinovată de spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Scrisoarea publicată vineri de către presa spaniolă datează din 12 august 2018, la scurtă vreme după ce apăruseră în spațiul public înregistrări atribuite Corinnei zu Sayn-Wittgenstein în care ea îl acuză pe Juan Carlos de corupţie.

Scrisoarea lui Juan Carlos este redactată în franceză şi adresată unui om de afaceri din Elveţia, avocatul Dante Canonica. În epistolă, monarhul afirmă că donaţia făcut în 2012 este irevocabilă, că niciodată nu a încercat să recupereze banii şi că ea nu a ascuns banii.

ADVERTISEMENT

Scandalul iscat de existența comisionului pe care Juan Carlos l-ar fi primit de la saudiți a determinat inițierea unor anchete penale în Elveția și Spania, iar pe 3 august Juan Carlos a plecat din țara al cărei rege a fost în perioada 1975-2014 pentru a se stabili în Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT
Tags: