Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Fostul secund al lui Pițurcă la națională, înțepături pentru Edi Iordănescu în scandalul cu Hagi. „Îi trebuia mai mult tact cu Ianis” Video exclusiv

Gică Hagi e în conflict cu Edi Iordănescu după ce nu l-a convocat pe Ianis la echipa națională. Selecționerul e pus la zid și de un colaborator al lui Pițurcă.
15.03.2023 | 11:35
Fostul secund al lui Piturca la nationala intepaturi pentru Edi Iordanescu in scandalul cu Hagi Ii trebuia mai mult tact cu Ianis Video exclusiv
Fostul secund al lui Pițurcă la națională, înțepături pentru Edi Iordănescu în scandalul cu Hagi. „Îi trebuia mai mult tact cu Ianis”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Gică Hagi e foc și pară după ce Edi Iordănescu nu l-a chemat pe Ianis la națională nici în lotul lărgit pentru debutul preliminariilor lui Euro 2024. Fost secund al lui Victor Pițurcă la echipa națională, Vivi Răchită e de părere că selecționerul nu a gestionat așa cum trebuie situația.

Valeriu Răchită sare în apărarea lui Hagi în conflictul cu Edi Iordănescu: „Putea să aibă mai mult tact”

Situația neconvocării lui Ianis Hagi la echipa națională pentru meciurile cu Andorra și Belarus a fost comentată în cadrul celei mai recente ediții de FANATIK SUPERLIGA. Bănel Nicoliță l-ar fi vrut și el la lot pe fotbalistul lui Rangers.

ADVERTISEMENT

„Ianis Hagi face parte din proiectul cu care Edi Iordănescu a plecat la drum. Eu cred că merita să fie în lot și atunci decidea dacă îl băga sau nu, dacă era pregătit să-i dea o șansă. Din punctul meu de vedere, Ianis Hagi e unul din jucătorii care pot face diferența”, a declarat Bănel Nicoliță, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

Un discurs ceva mai dur a avut Valeriu Răchită, cel care știe cum se lucrează la echipa națională a României. Posesor al licenței PRO, antrenorul în vârstă de 52 de ani a făcut parte din stafful primei reprezentative în perioada în care selecționer era Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT

„Eu vorbesc și din postura de fost antrenor în staff-ul echipei naționale și când erau convocările aveam câteva săptămâni înainte toți membrii staff-ului în frunte cu Victor Pițurcă, cel care decidea cine vine, dar noi puneam pe foaie toți posibilii selecționabili.

Poate unii nu erau în formă, dar poate pentru anturajul echipei naționale meritau să fie. Aici Edi cred că putea să aibă mai mult tact. Știind că Ianis Hagi este un jucător pe care ne bazăm. Un jucător special. Nu avem foarte mulți ca Ianis. Vine după o perioadă foarte grea.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că i-a dat mesaje, l-a încurajat, i-a explicat cât e de important pentru echipa națională. Dar dacă făcea acest gest ca printre cei 20 și ceva de posibili selecționabili din străinătate să fie trecut și el și nu îl cheama poate îi și explica de ce nu îl cheama.

Așa, să nu-l chemi deloc, poate a fost o greșeală a lui Edi Iordănescu, dar probabil la conferința de presă când se va reuni lotul, Edi va avea și alte argumente pentru neconvocarea lui Ianis la lot”, a declarat Vivi Răchită.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Edi trebuie să iasă public și să explice lucrurile astea”

Jurnalistul Alin Buzărin consideră și el că Edi Iordănescu a comis o greșeală, prin felul în care a gestionat neconvocarea lui Ianis Hagi la echipa națională. Cu 23 de selecții și două goluri sub tricolor, fotbalistul lui Rangers a jucat doar cinci meciuri în acest sezon.

„Există o logică în această neconvocare. El n-a jucat 14 luni. A fost accidentarea aia. În mod normal, îl chemi să îl bagi. Jucătorii care se cheamă, d-aia se cheamă să îi bagi. Nu cu anturajul naționalei, cu nu știu ce. Se putea așa, să-l pună pe lista asta și peste 1-2 săptămâni să-l taie. Era traumatizant.

Putea să-l lase până la final și după următoarea triere și să nu îl bage și tot traumatizant era. Singurul amendament e că în curând nu când se va reuni lotul peste o săptmână și ceva, azi, mâine, poimâine, Edi trebuie să iasă public și să explice lucrurile astea”, a adăugat Alin Buzărin, în cadrul aceleiași ediții de FANATIK SUPERLIGA.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT