Sport

Gică Hagi, atac direct la selecționer: „Ianis nu e important pentru Edi Iordănescu la echipa națională!”

Gică Hagi s-a enervat după neconvocarea lui Ianis la naționala României, atacându-l dur pe selecționerul Edi Iordănescu.
14.03.2023 | 20:35
Gica Hagi atac direct la selectioner Ianis nu e important pentru Edi Iordanescu la echipa nationala
Gică Hagi nu mai vrea să fie numit „Rege”. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

„Regele” s-a supărat pentru că Edi Iordănescu i-a transmis fiului său că este un jucător important pentru echipa națională, însă acum nu l-a pus nici măcar pe lista preliminară a „tricolorilor”. Ianis Hagi a revenit recent la Rangers după o accidentare dură, care l-a ținut departe de teren pentru aproape un an.

Gică Hagi îl atacă pe Edi Iordănescu după neconvocarea lui Ianis

Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu după neconvocarea lui Ianis și a tras concluzia că fiul său nu este important pentru selecționer, din moment ce acesta nu a fost inclus pe lista preliminară: „Am vrut să intervin și nu vreau ca opinia publică să fie prost informată sau să ne lăsăm duși de emoție sau de alte lucruri.

ADVERTISEMENT

Ianis cât a fost accidentat, antrenorul echipei naționale a spus că e un jucător foarte important pentru echipa națională și că îi lipsește foarte mult. Ianis acum e sănătos, joacă puțin, că nu poate juca mai mult.

Adevărul e că nu a fost convocat nici măcat în listă. Eu ca fost jucător, om de fotbal, vin și mă întreb dacă e Ianis important pentru selecționer. Dacă era important, era cel puțin convocat pe lista preliminară”.

ADVERTISEMENT

„Când ți se comunică faptul că ești important, mă întreb de ce lipsești cu prima ocazie când trebuie să fii convocat. Au fost discuții, i s-a comunicat prin director că e un jucător foarte important pentru echipa națională. Nu a fost pus nici măcar pe lista preliminară.

Asta înseamnă că Ianis nu contează pentru echipa națională. Aici nu vorbim despre a juca, despre minute de joc, aici vorbim despre lista preliminară. Când ești sănătos nu te pune nimeni pe listă, dar un an de zile ți s-a spus că ești foarte important.

ADVERTISEMENT

Îmi asum ce zic și înțeleg că Ianis nu e important pentru Edi Iordănescu la echipa națională. Nu mă deranjează, e o realitate”, a mai spus Gică Hagi, la TV DigiSport. De la revenirea sa, Ianis Hagi a intrat pe parcursul a 5 meciuri pentru Rangers, fără să înscrie sau să ofere pase decisive.

  • 24 de ani are Ianis Hagi

„De ce e convocat Pitu și Ianis nu?”

„Nu putem să jucăm la două capete, la trei capete. Vorbim despre o listă, de-asta am vrut să intervin. Nu e nici măcar în lista preliminară, deși selecționerul a declarat public că e un jucător foarte important pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Când o să fie bine și nu o să aibă ce să facă, probabil o să îl convoace. Mie mi se pare că Ianis nu e important pentru echipa națională, asta văd. Înainte să se accidenteze, a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de la națională”, a continuat Gică Hagi.

„El acum e pe teren, nu contează că e 15-30 de minute pe teren, dar e pe teren. Pitu cât a jucat? Îți dau unul de-al meu. Vorbim despre ultimele zece meciuri. Câte meciuri a jucat Pitu?

Mă uit și eu pe ce e în listă. El de ce e în listă și Ianis nu e? Eu cred că Ianis poate să facă mult mai multe în zece minute decât Pitu, pentru că are mai multă experiență la nivel internațional”, a mai spus „Regele”.

  • 7.000.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com

„Eu nu l-aș fi chemat!”

Ionuț Badea a vorbit despre neconvocarea lui Ianis Hagi și îi dă dreptate selecționerului Edi Iordănescu: „Dacă-l chemi pe Ianis, îl chemi ca să reintre în atmosfera naționalei, să simtă că nu a fost uitat. Eu am stat șase luni după ce mi-am rupt ligamentul de la genunchi.

Una e să stai o lună sau două, alta e să stai nouă luni cum a stat Ianis. Sunt 100% convins că Edi Iordănescu dacă nu l-a chemat pe Ianis Hagi, cum s-a întâmplat acum, a avut o discuție cu el. Eu n-aș face o discuție din asta.

Eu nu l-aș fi chemat, pentru că poate aveam nevoie de un jucător valid. În niciun caz nu l-aș fi ignorat. Genul ăsta de jucători de bază, nucleul naționalei, e bine să îi păstrezi aproape de echipa națională și asta o faci prin comunicare.

E mai bine să rămână Ianis la club, să fie urmărit de club, să fie în programul lor. De ce să-l chem la națională, să facă ce?”.

„Din punct de vedere sportiv, era greu să-l chemi. Dacă l-aș fi chemat, l-aș fi chemat doar să fie alături de coechipieri, pentru moral, să se refamiliarizeze cu echipa națională.

Cred că simte nevoia de puțină căldură din partea oamenilor de la națională. Ianis e un jucător important și va fi mereu un jucător important pentru echipa națională”, a mai spus și Ionel Dănciulescu.

ADVERTISEMENT