Sport

Trei jucători de fotbal american au fost suspendați! Prinşi cu certificate false de vaccinare anti-Covid-19

Fotbalul american este unul din cele mai populare sporturi peste Ocean. Din acest motiv, mass-media și ziarele americane acordă importanță deosebită vieții extrasportive pentru vedetele din NFL.
03.12.2021 | 08:29
Trei jucatori de fotbal american au fost suspendati Prinsi cu certificate false de vaccinare antiCovid19
ADVERTISEMENT

Meciurile de fotbal american din liga profesionistă nord-americană, NFL, sunt urmărite live și la televizor de milioane de oameni. Jucătorii de top sunt asimilați ca modele pentru tineri și copii, așa că acestora nu le este permis să aibă abateri de la conduită.

Suspendări pentru certificat de vaccinare falsificat

Trei jucători cunoscuți în fotbalul american au primit suspendări de câte trei meciuri, din partea NFL, pentru utilizarea unor certificate de vaccinare împotriva Covid-19 false.

ADVERTISEMENT

Wide receiver-ul Antonio Brown și safety-ul Mike Edwards, ambii de la Tampa Bay Buccaneers, au primit suspendare pentru trei meciuri fără plată, deoarece au prezentat un certificat de vaccinare anti-Covid-19 falsificat.

Un alt jucător, wide receiver-ul John Franklin III, fost la Tampa Bay, a primit și el aceeași pedeapsă, din același motiv. În cazul său, deoarece acum este fără angajament, suspendarea va intra în vigoare atunci când va semna cu o echipă din NFL.

ADVERTISEMENT

Cei trei sportivi au acceptat decizia și nu au făcut apel. După suspendarea lor, ei au mers la un centru de vaccinare și le-a fost injectat serul împotriva coronavirusului.

În timpul anchetei care a condus la această decizie, s-a constatat că jucătorii au încălcat protocoalele stabilite de NFL și NFLPA, asociația sindicală a jucătorilor de fotbal american.

ADVERTISEMENT

O vedetă NFL e împotriva vaccinului

În urmă cu aproximativ o lună de zile, NFL a fost zguduit de un scandal generat de un jucător foarte cunoscut, quarter-back-ul celor de la Green Bay Packers, Aaron Rodgers.

Acesta a fost testat pozitiv și a ratat un meci al echipei sale, pentru că se afla în izolare dar, cu toate acestea, nu a renunțat la statutul său de nevaccinat.

ADVERTISEMENT

În vară, înainte de începerea sezonului, Rodgers a fost vocea numărul unu într-o campanie publică în care se urmărea convingerea oficialilor NFL de a renunța la vaccin și de a considera un substituent al acestuia un tratament homeopatic.

Rodgers, alături de încă un coechipier, încălcaseră și ei protocoalele de securitate ale NFL, motiv pentru care echipa lor a primit o amendă în valoare de 300.000 dolari.

ADVERTISEMENT