Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul “Ilie Oană”. Doar nocturna anunță România-Austria

SPECIAL FANATIK
Razvan Nicolae    Marian Popovici   
în Echipa nationala
14/10/2020, 21:04
Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul “Ilie Oană”. Doar nocturna anunță România-Austria SPECIAL FANATIK
Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul "Ilie Oană". Doar nocturna aprinsă anunță meciul

Stadionul “Ilie Oană” găzduiește a doua confruntare de pe teren propriu pentru România în Liga Națiunilor. Tricolorii joacă de la 21:45 împotriva Austriei în meciul ultimei șanse pentru câștigarea grupei. Elevii lui Rădoi au doar varianta victoriei pentru a rămâne în cursa pentru primul loc.

Însă, în era COVID-19 totul este schimbat. Și dacă la Ploiești eram obișnuiți cu o atmosferă caldă, cu forfotă în jurul stadionului, de această dată nu am văzut nimic, la propriu. Străzile din jurul stadioanelor sunt pustii, iar jandarmii au puțină treabă în a menține perimetrul din jurul stadionului.

Asta pentru că naționala nu mai adună nici măcar curioși în jurul arenei. Măcar câțiva suporteri care să aștepte autocarul și să îi vadă pe tricolori. Poate și ultimele rezultate ale naționalei au contribuit la această imagine, în care puțini jucători care îmbracă tricoul galben mai pot fi considerați eroi sau modele.

Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul “Ilie Oană”

Oricum, fotbalul în era noului coronavirus este trist. La Ploiești doar nocturna trădează iminența unui joc de fotbal, în rest liniște mormântală. Cu o oră și jumătate înainte de meci, organizatorii au pus și muzică în boxe, să îi mai învioreze pe cei acreditați la eveniment: jurnaliști, fotografi sau oficiali.

Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul
Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul “Ilie Oană”. Doar nocturna aprinsă anunță meciul

Însă chiar și responsabilul cu muzica de pe “Ilie Oană” mai dă rateuri. Cel mai probabil, laptopul conectat la boxele arenei avea aplicația Whatsapp deschisă, astfel că pe lângă muzică se auzeau și notificările despre mesajele primite.

Pentru un scurt timp și muzica s-a oprit și de pe stadion s-a auzit lătratul câinilor de la locuințele din jurul stadionului, atât era de liniște pe stadion. “Tricolorii” au intrat în bisericuțe la inspectarea terenului, poate și asta fiind o cauză a “omogenității” arătată de națională în ultimele meciuri.

Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul
Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul “Ilie Oană”. Doar nocturna aprinsă anunță meciul

România, al doilea meci pe “Ilie Oană” fără fani în tribune! Prima dată, porțile s-au închis din cauza suporterilor

România nu este străină de meciuri cu tribunele goale pe “Ilie Oană”. Pe vremea când pandemia COVID-19 era doar un scenariu de coșmar, pe 7 septembrie 2018, România întâlnea Muntenegru pe stadionul din Ploiești. Meciul se disputa fără fani din cauza incidentelor provocate de fanii “tricolori”, însă nici atunci stadionul nu părea atât de părăsit și de trist ca acum.

Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul
Fotbal în era COVID-19! Liniște mormântală la stadionul “Ilie Oană”. Doar nocturna aprinsă anunță meciul

“Tricolorii” speră ca în această seară să spele rușinea ultimelor două meciuri în care prestația elevilor lui Mirel Rădoi a fost una dezamăgitoare. România a pierdut orice șansă de calificare la Euro 2021 după înfrângerea din barajul cu Islanda, 1-2. La doar trei zile distanță a venit umilința de la Oslo din Liga Națiunilor, scor 0-4.

Atmosfera este una tensionată în lotul României înaintea meciului cu Austria. Deși am învins cu 3-2 la Klagenfurt în urmă cu o lună, selecționerul Mirel Rădoi a șocat opinia publică spunând după meciul cu Norvegia: “Cu Austria îmi doresc să limităm proporțiile scorului, să nu luăm multe”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,05 este cota pentru ”1 solist” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

Închide ×