Sport

Fotbalist elvețian, anunț-șoc înaintea finalei pentru locul 1 în Grupa I: „Marea mea ambiție este să joc pentru România”

Andrea Padula de la FC U Craiova 1948 și-a exprimat clar dorința de a juca pentru România, chiar dacă fundașul trecut și pe FC Basel s-a născut în Elveția.
21.11.2023 | 18:17
Fotbalist elvetian anuntsoc inaintea finalei pentru locul 1 in Grupa I Marea mea ambitie este sa joc pentru Romania
Elvețianul trecut pe la FC Basel anunță: „Marea mea ambiție este să joc pentru România”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Trecut pe la FC Basel și născut în Elveția la Mendrisio, Andrea Padula își depune candidatura pentru un loc în lotul lui Edi Iordănescu la EURO 2024. Fundașul lui FC U Craiova 1948 a vorbit despre partida România – Elveția și anunță că „tricolorii” se luptă de la egal la egal cu selecționata lui Murat Yakin.

Născut în Elveția, Andrea Padula anunță înaintea ultimei partide din grupă: „Voi primi pașaport românesc”

Andrea Padula s-a transferat la FC U Craiova 1948 în vara anului 2023, fiind prima experiență a jucătorului cu origini românești în SuperLiga. Acesta a mai jucat în trecut pe la formații precum FC Lugano, FC Basel și FC Will 1900 până să ajungă în Bănie.

ADVERTISEMENT

Înaintea confruntării pentru primul loc în grupa I dintre România și Elveția, Andrea Padula și-a exprimat clar decizia de a juca sub „tricolor”. Acesta prevede un joc echilibrate pe Arena Națională și le ține pumnii elevilor lui Edi Iordănescu pentru termina lideri campania de calificare.

„Voi primi în curând pașaportul românesc, așa că da. O declarasem deja pe vremea Baselului: marea mea ambiție rămâne să joc la naționala României. În consecință, voi face totul pentru a merita chemarea. 

ADVERTISEMENT

Astăzi, după cum am menționat, prevăd echilibru, deci 1-1 și România pe primul loc. În ceea ce privește vara viitoare, dimpotrivă, nu pot spune prea multe: le doresc ambelor să meargă cât mai departe”, a spus Andrea Padula conform rsi.ch.

Andrea Padula: „Vorbim de o națională importantă. Calificarea a fost doar o chestiune de timp”

Andrea Padula are doar cuvinte de laudă pentru „tricolori” și condițiile pe care le-a găsit în SuperLiga. Fundașul lui FC U Craiova 1948 își dorește să revină în cea mai bună formă și să atingă evoluțiile care i-au adus transferul la FC Basel.

ADVERTISEMENT

„Nu mă așteptam să găsesc un campionat atât de competitiv. Bineînțeles, fotbalul este sportul național aici și știam, dar numărul de suporteri și calitatea terenurilor, aproape toate frumoase, m-au impresionat în continuare. Deocamdată vreau doar să rămân și să fac bine aici (n.r. la Craiova).

Îmi propun să finalizez un sezon excelent, revenind la nivelul meu. Restul se va vedea mai tarziu. L-am urmărit mereu: în opinia mea, vorbim de o mare națională, o națională importantă. Având în vedere prestigiul după șapte ani de dezamăgiri, calificarea la un turneu major a fost doar o chestiune de timp.

ADVERTISEMENT

Pe bună dreptate, acestea trebuie să fie standardele. Referitor la comparația cu Elveția, aș spune însă că se joacă în condiții egale. Și în seara asta”, a spus Andrea Padula.

ADVERTISEMENT
2,02 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru meciul România - Elveția la pronosticul „nu marchează ambele echipe”