Sport

Fotbalistul cerut de Mihai Stoica la prima reprezentativă, MVP în România U19 – Irlanda de Nord U19 3-1

Tânărul jucător care a fost cerut de Mihai Stoica la naționala mare a României a fost MVP-ul echipei „tricolore” U19 împotriva Irlandei de Nord U19.
25.03.2023 | 19:01
Fotbalistul cerut de Mihai Stoica la prima reprezentativa MVP in Romania U19  Irlanda de Nord U19 31
Andrei Borza a fost MVP în victoria România U19 - Irlanda de Nord U19, scor 3-1. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Andrei Borza, fotbalistul cerut de Mihai Stoica la prima reprezentativă a României, a fost MVP-ul „tricolorilor mici” în partida România U19 – Irlanda U19, scor 3-1 în etapa a 2-a a Turului de Elită pentru calificarea la Euro 2023. Puștiul-minune al lui Gică Hagi a reușit o „dublă”.

Farul la putere! Andrei Borza și Adrian Mazilu, decisivi în România U19 – Irlanda de Nord U19 3-1

România U19 a trecut peste înfrângerea usturătoare, scor 0-4 cu echipa similară a Norvegiei în prima etapă a Turului de Elită pentru calificarea la Euro 2023. Selecționata lui Alexandru Pelici a învins Irlanda de Nord, scor 3-1, însă șansele de calificare la turneul final sunt extrem de mici.

ADVERTISEMENT

Andrei Borza și Adrian Mazilu au făcut diferența pentru echipa României U19. Numit cel mai bun fundaș stânga din țară de Mihai Stoica, Andrei Borza a înscris în minutele 43 și 75. A treia reușită i-a aparținut lui Adrian Mazilu în minutul 90, care a fructificat pasa venită de la Atanas Trică.

Irlanda de Nord U19 a jucat în inferioritate numerică din minutul 34 când Jamie McDonnell a fost trimis în tribună pentru cumul de cartonașe galbene. Marshall a înscris pentru selecționata lui Gerard Lyttle din penalty în minutul 58.

ADVERTISEMENT

Andrei Borza, fotbalistul cerut de Mihai Stoica la echipa mare a României a făcut senzație în România U21 – Irlanda de Nord U21 3-1

MVP-ul partidei a fost Andrei Borza, fotbalistul pe care Mihai Stoica i l-a recomandat lui Edi Iordănescu la echipa mare. Managerul general al celor de la FCSB nu a înțeles motivul pentru care tânărul fotbalist nu a fost convocat pentru partidele cu Andorra și Belarus, fiind convins că puștiul lui Gică Hagi este cel mai bun fundaș stânga din țară, poziție cu care Edi Iordănescu are mari bătăi de cap.

„Dar mărturisesc că nu înţeleg de ce nu a fost convocat Borza. Ok, joacă la echipa U19 o competiţie, dar… şi echipa fără vârstă joacă într-o competiţie. Puţin mai importantă. Mie mi se pare Borza cel mai bun fundaş stânga român la ora actuală.

ADVERTISEMENT

Dacă nici cu Andorra nu te gândeşti dacă poate sau nu poate… între Borza şi Opruţ, cine e mai bun? Întreb. Dar între Opruţ şi Camora, pe cine titularizezi? Pe Camora, dacă nu are proboleme medicale”, a declarat Mihai Stoica, potrivit OrangeSport.

Andrei Borza și Adrian Mazilu, cifre impresionante în tricoul Farului

Andrei Borza este titular în partea stângă a defensivei liderului Farul. Puștiul de doar 17 ani nu a dezamăgit, ci a fost alesul lui Gică Hagi pentru a acoperi banda stângă. În actuala stagiune, Andrei Borza a evoluat în 28 de partide în toate competițiile, reușind să înscrie două goluri și să paseze decisiv de două ori.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Adrian Mazilu este cel mai în formă jucător al „marinarilor”. Puștiul-minune în vârstă de 17 ani a adunat 13 partide în tricoul Farului în actuala stagiune și a reușit să înscrie de șase ori. Cinci din cele șase goluri au fost înscris în acest an de Mazilu.

ADVERTISEMENT