ADVERTISEMENT
News

Foto. Navă scufundată în Marea Neagră: doi morți. Operațiunea de salvare continuă

Autor: Alexandru Năstase | 11.03.2021 | 11:48
Foto. Navă scufundată în Marea Neagră: doi morți. Operațiunea de salvare continuă
Nava s-a scufundat la 70 de mile marine de Portul Constanța. Sursa foto - marinetraffic.com

FANATIK îți oferă mai multe imagini și detalii despre nava scufundată în Marea Neagră. Astfel, conform primelor informații, două persoane au murit și zece au fost salvate în urma unei acțiuni ample pusă în scenă de echipajele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. 

ADVERTISEMENT

Nava s-a scufundat la 70 de mile marine de portul Constanța. Cargoul avea la bord 13 persoane, 12 bărbați și o singură femeie, toți fiind din Ucraina

După un ultim apel disperat al căpitanului, marinarii au decis să abandoneze nava. Au sărit în apă ca să se salveze și au așteptat ore întregi ajutor.

ADVERTISEMENT

Navă rusească scufundată în Marea Neagră, aproape de portul Constanța

Interesant este că primii care au venit în ajutor au fost cei de la compania română de servicii offshore GSP Offshore. Reprezentanții companiei au declarat că nava lor GSP Falcon a primit un apel disperat de la cargo, undeva în jurul orei 4:40 dimineața.

GSP a spus că operațiunea de salvare a început în condiții meteorologice extrem de dificile, cu vânt puternic și valuri înalte.

ADVERTISEMENT

„Ultimul mesaj trimis de Volgo Balt 179 a fost abandonarea navei. Până în prezent, 10 marinari au fost salvați. Sunt în siguranță la bordul GSP Falcon acolo unde primesc îngrijiri medicale. Două persoane au murit. În același timp, o altă persoană este căutată pe mare ”, au transmis cei de la GSP Offshore.

De remarcat că mai multe echipaje ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare intervin în acest moment la fața locului. De asemenea, o navă a Politiei de Frontieră a plecat și ea la locul scufundării.

ADVERTISEMENT

Unde a fost localizată nava ultima oară

Conform marrinetrafic. com, cargoul a plecat din Rostov, Ucraina, la data de 6 martie, anul curent, la ora 11.43 și trebuia să ajungă în portul Constanța, pe 11 martie, ora preconizată fiind 22.00.

Ultima oară, nava General Cargo Volgo Balt 179 a fost localizată, la BSEA – Marea Neagră la poziția 44 ° 37 ‘40.152 “N, 32 ° 46’ 7.356” E conform raportului oficial al celor de la  MarineTraffic Terrestrial Automatic Identification System. În acel moment, vântul din această zonă sufla din direcția nord-est la forța 4 Beaufort.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – marinetraffic.com

Vorbim despre un vânt moderat, starea mării fiind una nu tocmai periculoasă atunci. Valuri mici, maximum 1,5 m, cu creste care se rostogolesc, formând pe alocuri “berbeci”, așa cum sunt numiți în limbaj marinăresc. Între timp, însă, întreaga situație s-a schimbat.

De remarcat că nava a fost construită în 1973, în urmă cu 48 de ani și naviga sub pavilion Comore. Avea o capacitate de încărcare de peste 3000 de tone și o lungime totală de 114 metri cu o lățime de 13,23 metri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!