News

Foto. Salvare dramatică a unui copil care a căzut în Dunăre, la Galați. Gestul care era să-l coste viața

Un minor a fost la un pas de moarte după ce în weekend a căzut în Dunăre, chiar când încerca să prindă bacul care pleca din Galați.
24.10.2022 | 13:09
Copilul care a căzut în Dunăre a avut noroc că la chei erau mai mulți bărbați care au intervenit rapid. Foto: captură Antena 3 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Copilul era însoțit de fratele mai mare și a căzut în Dunăre pentru că a încercat să sară pe bac chiar când ambarcațiunea se îndepărta de chei. Din fericire pentru el, în zonă era mai mulți bărbați care au intervenit prompt pentru salvarea acestuia.

Salvare ca la manual după căderea copilului în Dunăre

Astfel, doi bărbați au intrat în apă pentru a-l ajuta pe copil să rămână la suprafață în apa rece. Ulterior, alți bărbați au ajutat la extragerea minorului din apă și urcarea lui pe chei.

ADVERTISEMENT

În afara de o sperietură care îl va urmări toată viața, copilul nu a avut nicio problemă și ulterior și-a continuat călătoria, conform antena3.ro. Altfel, amintim că un alt copil a fost salvat in extremis în Bacău.

Conform informațiilor publicate de jurnaliștii locali, totul s-a întâmplat duminică, în jurul orei 11:00. La acea oră,  un bărbat a observat un minor care se afla în apî, în zona lacului din Serbănești.

ADVERTISEMENT

Copilul se afla în pericol și striga după ajutor. Imediat, martorul s-a orientat în jur, a observat un tânăr și i-a cerut ajutorul. Cel din urmă a intrat în apă și astfel l-a salvat de la moarte pe copil.

Minune în cartierul Șerbănești

Potrivit bacau.net, copilul despre care nu se cunoaște cum a ajuns în apa lacului a rămas cu o sperietură pe care și-o va aminti toată viața. La fel cum își va aminti și de bărbatul care i-a auzit strigătele de ajutor și care poate fi considerat îngerul său păzitor.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu la fel de norocos a fost băiat de 11 ani, care a murit în fața prietenilor săi. Tragedia a fost înregistrată în luna iulie, iar copilul s-a înecat în piscina unei pensiuni din Maramureș.

Azi, 23 iulie, la ora 15:06, polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă, au fost sesizați prin S.N.U.A.U.112 cu privire la faptul că un minor s-a înecat în piscina din curtea unui imobil din localitatea Ieud. Deplasați la fața locului, lângă piscina, a fost identificat corpul unui băiat de 11 ani din Ieud, asupra căruia echipajul SMURD efectua manevre de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Totodata, la fața locului a intervenit și un elicopter SMURD cu medic, care a continuat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul minorului. În urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost identificate urme de violență”, anunțau atunci reprezentanții IPJ Mureș.

ADVERTISEMENT
Tags: