Sport

Frații Maior debutează în Campionatul Mondial de Raliuri la Raliul Suediei

Performanță extraordinară pentru frații Maior! Norbert și Francesc vor trece granițele pentru Raliul Suediei.
12.02.2024 | 20:40
Fratii Maior debuteaza in Campionatul Mondial de Raliuri la Raliul Suediei
Frații Maior debutează în Campionatul Mondial de Raliuri la Raliul Suediei
ADVERTISEMENT

Campionii europeni la juniori, Norbert Maior și Francesca Maior, vor debuta în această săptămână și în Campionatul Mondial de Raliuri, urmând să ia startul la Raliul Suediei, etapa legendară programată pe zăpadă.

Frații Maior debutează în Campionatul Mondial de Raliuri la Raliul Suediei

Cei doi vor concura în tot sezonul de Mondial datorită premiului primit odată cu câștigarea titlului continental, astfel că în 2024 îi vom vedea în acțiune în Suedia, Croația, Italia, Finlanda și Grecia.

ADVERTISEMENT

Prima etapă, din Suedia, va debuta joi, și va avea o lungime de 300 de kilometri, exclusiv pe zăpadă și gheață, o premieră pentru cei doi sportivi de la Napoca Rally Academy.

„Este, cu siguranță, cel mai lung raliu din cariera noastră. Am concurat în European, unde numărul era undeva la 200, însă aici va fi o adevărată provocare. Suntem nerăbdători să reprezentăm România într-o competiție atât de importantă”, a spus Norbert Maior.

ADVERTISEMENT

Tempestini, primul român care a reușit o mare performanță internațională!

Unul dintre cei care îi va însoți în Suedia va fi Simone Tempestini, colegul de la NRA, dar și mentorul lor pentru acest sezon de Mondial. În urmă cu 8 ani, Tempestini devenea primul român care obținea o mare performanță internațională în raliuri, devenind campion mondial de juniori. De asemenea, tatăl acestuia, Marco Tempestini, va fi prezent în calitate de manager al echipei.

„Sprijinul lor va conta în această misiune. Suedia va reprezenta un nou început pentru noi, sper că unul spectaculos. Zăpada nu este punctul nostru forte.

ADVERTISEMENT

Am avut câțiva kilometri în Covasna anul acesta, iar apoi în Finlanda, dar cu siguranță sunt piloți mai experimentați decât noi. Cred că va fi distractiv”, a adăugat pilotul născut în Brașov.

Cu sora sa copilot, Norbert a făcut deja primele teste cu modelul Ford Fiesta Rally3, cel pe care vor concura toate echipajele din WRC Junior. Anul acesta vor fi prezente nu mai puțin de 19, un adevărat record. Divizia Juniorilor este destinată piloților sub 29 de ani, în raliuri debutul fiind permis abia după vârsta de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Norbert (25 de ani) are deja un palmares impresionant, iar pe lângă titlul european, a mai câștigat titlul intern în competiția dedicată juniorilor, Grupa Două Roți Motrice (2022 și 2023), dar a încheiat și pe 4 în Campionatul Național, deși a pilotat un model net inferior celorlalți concurenți din top.

ADVERTISEMENT