Sport

FRF a anunțat arbitrul care va conduce finala Cupei României Betano dintre Sepsi și ”U” Cluj

FRF a anunțat numele arbitrului care va oficia finala Cupei României Betano. Sepsi și ”U” Cluj se înfruntă cu trofeul pe masă.
22.05.2023 | 16:28
FRF a anuntat arbitrul care va conduce finala Cupei Romaniei Betano dintre Sepsi si U Cluj
Cătălin Popa va arbitra finala Cupei României Betano. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Sepsi și ”U” Cluj vor juca miercuri, 24 mai, de la ora 20:30 meciul pentru trofeul Cupei României Betano. Partida se va disputa pe stadionul din Sibiu, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Cătălin Popa, arbitrul care va conduce finala Cupei României Betano dintre Sepsi și ”U” Cluj

„Centralul” Cătălin Popa va împărți dreptatea în finala din acest sezon a Cupei României Betano. Oficialul va fi ajutat de la linii de către asistenții Daniel Mitruţi şi Bogdan Gheorghe, în timp ce arbitru de rezervă va fi Iulian Călin.

ADVERTISEMENT

În camera VAR se va afla Istvan Kovacs alături de asistentul Andrei Chivulete. Sepsi va încerca să își apere trofeul cucerit anul trecut, în timp ce „șepcile roșii” au revenit pentru prima oară după 8 ani în ultimul act al „competiției surprizelor”. În urmă cu 8 ani, ”U” Cluj pierdea în finală contra FCSB-ului, scor 0-3.

Înainte de startul meciului Sepsi – ”U” Cluj, pe arena de la Sibiu se va desfășura finala Cupei de Tineret dintre Farul și FCSB. FRF a mărit premiile financiare totale din Cupa României în acest sezon cu 400.000 de euro față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Premiile financiare din Cupa României Betano pentru cele două finaliste

În sezonul trecut, premiile totale ale Cupei României Betano, oferite de Federația Română de Fotbal, se ridicau la 800.000 de euro. După o creștere de 50%, premiile totale din acest sezon au crescut până la suma de 1,2 milioane de euro.

Marea câștigătoare a competiției va încasa 240.000 de euro, în timp ce finalista va fi recompensată cu 100.000 de euro. Sepsi a avut un parcurs excepțional până în ultimul act al Cupei României Betano.

ADVERTISEMENT

Traseul de vis al covăsnenilor a culminat cu victoria entuziasmantă din semifinale, scor 3-0 cu CFR Cluj. În aceeași partidă, echipa antrenată de Cristiano Bergodi a ratat și două lovituri de pedeapsă. De cealaltă parte, ”U” Cluj a trecut în penultimul act al competiției de UTA Arad, scor 1-0.

Sepsi prinde Europa dacă va câștiga Cupa României Betano

Aflată pe ultimul loc în play-off-ul SuperLigii, departe de locurile europene, Sepsi rămâne cu încă o șansă pentru a prinde meciurile de Europa. În cazul în care se va impune, formația patronată de Laszlo Dioszegi va merge în turul 2 preliminar al UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, ”U” Cluj nu deține licență UEFA pentru cupele europene, iar o victorie a „șepcilor roșii” în ultimul act echivalează cu o serie de schimbări în play-off-ul campiontului românesc.

Dacă ”U” Cluj va câștiga trofeul, locul 3 din play-off va merge direct în preliminariile UEFA Conference League, iar locul 4 va merge la baraj cu câștigătoarea din meciul FC U Craiova 1948 – FC Voluntari.


  • 3,30 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X” la meciul Sepsi – ”U” Cluj

ADVERTISEMENT