Sport

FRF a anunțat ce decizie a luat după rușinea cu Muntenegru. Ce se întâmplă cu selecționerul Edi Iordănescu

Răzvan Burleanu a oferit prima prima reacție după startul de mandat al lui Edi Iordănescu. Președintele i-a decis soarta selecționerului, anunțul fiind făcut pe site-ul FRF.
16.06.2022 | 16:31
FRF a anuntat ce decizie a luat dupa rusinea cu Muntenegru Ce se intampla cu selectionerul Edi Iordanescu
FRF a anunțat ce decizie a luat în privinţa selecționerului Edi Iordănescu. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României are un parcurs catastrofal sub comanda lui Edi Iordănescu. Cu antrenorul în vârstă de 44 de ani la timonă, „tricolorii” au câștigat un singur meci din șase în 2022. Ultimul a fost o adevărată rușine, scor 0-3, acasă, cu Muntenegru, rezultat care ne clasează pe ultimul loc în grupa de Liga Națiunilor. Președintele FRF a reacționat în premieră și a decis care va fi soarta selecționerului.

Prima reacție a lui Răzvan Burleanu după umilințele suferite de România în Liga Națiunilor: „Nu putem accepta mediocritatea”

La două zile distanță după ce România a pierdut la scor de neprezentare în fața reprezentativei lui Miodrag Radulovic, la „Casa Fotbalului” a avut loc o întâlnire între administrația FRF, reprezentată de directorul tehnic Mihai Stoichiță și președintele Răzvan Burleanu, și Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

În urma ședinței, federalii au decis să continue cu Iordănescu pe banca tehnică.

„Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii Echipei Naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru.

Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic.

ADVERTISEMENT

Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale”, a declarat Răzvan Burleanu, conform frf.ro.

Mihai Stoichiță: „Nu mai este vorba de un accident”

Directorul tehnic al FRF pare să se fi reorientat și el după impresiile la cald pe care le-a avut în Giulești. Atunci, Mihai Stoichiță a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIKselecționerul este cel care trebuie să iasă în față cu explicații.

ADVERTISEMENT

„Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice.

E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine!

ADVERTISEMENT

Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul!”, a transmis și Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT