Sport

FRF clarifică situaţia licenţelor europene! Doar o semifinalistă din Cupa României are probleme. Exclusiv

Semifinalele surpriză din Cupa României Betano au creat o nouă controversă privind echipele care au licența de Europa. FRF a clarificat situația pentru FANATIK.
06.04.2024 | 12:45
FRF clarifica situatia licentelor europene Doar o semifinalista din Cupa Romaniei are probleme Exclusiv
FRF clarifică situaţia licenţelor europene! Doar o semifinalistă din Cupa României are probleme. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și Universitatea Craiova, marile favorite la câștigarea Cupei României Betano, au fost eliminate în faza sferturilor de finală ceea ce înseamnă că în Europa va ajunge o echipă surpriză din a doua competiție internă.

FRF clarifică situaţia licenţelor europene! FC Voluntari, singura cu probleme

Un subiect fierbinte discutat în spaţiul public a fost situaţia licenţelor europene pentru cele patru semifinaliste: U Cluj, Oţelul Galaţi, Corvinul Hunedoara şi FC Voluntari. FRF a clarificat pentru FANATIK situaţia.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari este singura formaţie care este sigură de faptul că nu va putea evolua în cupele europene dacă va câştiga Cupa. Ilfovenii au solicitat licenţa UEFA, însă apoi şi-au retras cererea şi au renunţat la ideea de a evolua în Europa.

U Cluj are licenţa, Oţelul şi Corvinul au mari şanse să o obţină

Oţelul Galaţi a cerut licenţa UEFA, dar deocamdată această solicitare a fost respinsă din cauza unei datorii către FRF, care are legătură cu clasificarea academiilor. Dar echipa lui Dorinel Munteanu va plăti această datorie, altfel riscă să nu ia nici licenţa de SuperLiga, şi va putea evolua în Europa League.

ADVERTISEMENT

U Cluj este sigură de licenţa UEFA şi nu există nicio problemă în acest moment. Surpriza Corvinul Hunedoara a solicitat recent, în mod excepţional licenţa, având şanse mari să o obţină. Procedura de licenţiere nu este deocamdată finalizată.

Semifinalele Cupei României Betano se dispută pe 17-18 aprilie într-o singură manşă, iar norocoasele sunt Oţelul şi Corvinul, care vor evolua pe teren propriu:

ADVERTISEMENT
  • Oţelul – U Cluj
  • Corvinul Hunedoara – FC Voluntari

Finala se joacă la Sibiu pe 15 mai

Ultimul act din Cupa României Betano se va desfăşura pe stadionul din Sibiu, pe data de 15 mai. Anul trecut s-a jucat pe acelaşi stadion şi Sepsi a reuşit să o învingă pe U Cluj după executarea loviturilor de departajare.

Covăsnenii au câştigat ultimele două ediţii din competiţie, dar în actuala stagiune nu au reuşit să treacă de faza grupelor. Nicio echipă din play-off nu a ajuns între primele patru din competiţie.

ADVERTISEMENT

Începând din acest sezon, miza câştigării Cupei este mai mare. Câştigătoarea competiţiei va evolua în preliminariile Europa League, nu Conference League cum s-a întâmplat până acum.

  • 1.442.000 de euro este fondul de premiere din Cupa României Betano
  • 354.000 de euro ia învingătoarea Cupei
ADVERTISEMENT