Fotbal intern

FRF a lansat Academia Națională de Fotbal! Gică Hagi l-a lăudat pe Burleanu. Video

15.04.2021 | 18:34
FRF a lansat Academia Nationala de Fotbal Gica Hagi la laudat pe Burleanu Video
ADVERTISEMENT

FRF a lansat Academia Națională de Fotbal prin care se urmărește educarea și profesionalizarea specialiștilor aflați în spatele cluburilor de fotbal, iar Gică Hagi a transmis un mesaj de felicitare.

În deschiderea evenimentului, Răzvan Burleanu a prezentat planul de creștere a nivelului educației sportive din România și viziunea Academiei Naționale de Fotbal.

ADVERTISEMENT

”Educația este o direcție cheie în jurul căreia ne vom concentra atenția și investițiile în anii următori. Prin lansarea Academiei Naționale de Fotbal ne dorim să contribuim la implementarea în România a viziunii asupra educației sportive a viitorului”, a declarat șeful de la Casa Fotbalului.

Academia Națională de Fotbal a fost lansată de FRF

Prin Academia Națională de Fotbal și platforma de e-learning Academia by FRF, Federația Română de Fotbal își propune să livreze cursuri destinate atât sportivilor și specialiștilor care lucrează direct cu aceștia, cât și profesioniștilor din afara terenului de joc, care se ocupă de managementul sportiv, voluntariat sau alte operațiuni.

ADVERTISEMENT

”Ne dorim extrem de mult, ca Federație, să contribuim la elaborarea și implementarea unei strategii tehnice la nivelul fiecărui club de fotbal din România. Am urmat modele de sucess din Occident, de aceea vom regăsi la București experți internaționali în toate etapele de implementare ale acestui proiect”, a mai spus Burleanu.

Wenger și Agnelli, mesaje de felicitare

”Este o strategie care va fi întinsă pe ani de zile, pentru a umple golurile și a forma jucători care să fie competitivi la nivel internațional. Nu este vorba numai despre modernism, ci despre utilitate. Trebuie să știm ce avem de făcut cu antrenorii noștri, care să știe ce au de făcut cu copiii care ne vor reprezenta peste câțiva ani de zile la nivelul loturilor naționale”, a afirmat Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare fotbalist al României, Gheorghe Hagi, a salutat inițiativa federației: ”Consider foarte bună inițiativa FRF de a înființa o Academie de Fotbal care să ajute la dezvoltarea fotbalului românesc. Avem nevoie de educație profesională și de manageri sportivi, așa cum găsim și în fotbalul european și mondial”.

Proiectul FRF a primit mesaje apreciative din partea unor nume importante din fotbal, precum Arsene Wenger, fostul antrenor al lui Arsenal, Florent Malouda, Ambasador UEFA și fost jucător la Chelsea, Thomas Junod, director al Academiei UEFA, Fernando Gomes, președinte al Federației Portugheze de Fotbal, și Andrea Agnelli, președintele clubului Juventus și al European Club Association.

ADVERTISEMENT