Sport

FRF, glume după retragerea lui Gigi Buffon: ”Nu te vom uita niciodată…”

Gigi Buffon și-a anunțat retragerea din fotbal la vârsta de 45 de ani, iar FRF a marcat acest moment cu o glumă la adresa legendarului portar italian.
03.08.2023 | 20:06
FRF glume dupa retragerea lui Gigi Buffon Nu te vom uita niciodata
Gigi Buffon și-a anunțat retragerea din fotbal la vârsta de 45 de ani, iar FRF a marcat acest moment cu o glumă la adresa legendarului portar italian
ADVERTISEMENT

Buffon este unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, iar cariera sa a fost scrisă doar la trei cluburi: Parma, Juventus și PSG. În plus, el a fost ani la rând titular în poarta naționalei Italiei.

Retragerea lui Gigi Buffon, marcată cu o glumă de FRF

În ciuda faptului că la începutul anului 2022 se vedea apărând încă mult timp, Gianluigi Buffon a decis că la 45 de ani este momentul oportun pentru a se retrage. Iar momentul a fost marcat de întreaga lume fotbalistică, chiar și de FRF.

ADVERTISEMENT

Pe pagina oficială de Twitter a echipei naționale a României a apărut un mesaj inedit pentru portarul italian. Pe respectivul cont a fost urcat un filmuleț în care Buffon apără penalty-ul executat de Adi Mutu la meciul România – Italia de la Euro 2008.

”Retragere plăcută, Gianluigi Buffon! Nu te vom uita niciodată…”, este mesajul haios în limba engleză al federalilor care însoțește videoclipul. ”Tricolorii” au încheiat atunci turneul final pe ultimul loc într-o grupă cu Italia, Franța și Olanda.

ADVERTISEMENT

Regretul de a nu fi câștigat Champions League

Legendarul portar italian Gianluigi Buffon, a decis să-și încheie cariera uluitoare la vârsta de 45 de ani și a transmis un mesaj. ”28 de ani de carieră mi se pare o performanță incredibilă, aproape de neconceput. În opinia mea, acesta este aspectul care determină cel mai mult valoarea unei cariere sportive, în speță a mea.

Am pus atât de multă pasiune, dăruire, entuziasm și bucurie în ea încât, privind în urmă, pot spune că au zburat cu adevărat. Da, acești 28 de ani – cu aceste două date (19 noiembrie 1995 și 30 mai 2023, debutul în A și ultimul în B) – sunt istoria mea fotbalistică și istoria mea sportivă.

ADVERTISEMENT

Dar și povestea celor care m-au susținut în acești 28 de ani cu urale, lacrimi și dragoste. De asemenea, vreau să mulțumesc Parmei și oamenilor săi pentru că chiar m-au făcut să mă simt atât de iubit, chiar și în acești doi ani”, a fost mesajul de adio al lui Buffon.

Buffon a evoluat pentru doar trei cluburi în cariera sa: Parma, Juventus și PSG. De zece ori campion al Italiei și o dată al Franței, legendarul portar italian și-a trecut în palmares și un titlu mondial în 2006, însă nu a reușit să cucerească Champions League, competiție în a cărei finală a ajuns de trei ori alături de Juve (2003, 2015 și 2017).

ADVERTISEMENT

Lui Gianluigi Buffon i-a fost propus recent un contract pe două sezoane, în valoare de 30 de milioane de euro, de către un club din Arabia Saudită, însă italianul a decis să refuze oferta și să-și agațe mănușile în cui.

ADVERTISEMENT
Tags: