Sport

FRF, schimbare importantă în SuperLiga: „Cinci cluburi au votat împotrivă”

FRF, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, a anunțat o schimbare importantă care va intra în vigoare în sezonul care urmează să înceapă.
14.07.2023 | 09:24
FRF schimbare importanta in SuperLiga Cinci cluburi au votat impotriva
FRF a anunțat o schimbare importantă înainte de startul SuperLigii. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal s-a reunit joi într-o ședință în care s-au pus pe masă mai multe schimbări în fotbalul românesc. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că s-a aprobat creșterea numărului de rezerve la meciurile din SuperLiga.

FRF, schimbare importantă în SuperLiga

În urma ședinței Comitetului Executiv al FRF, Răzvan Burleanu a anunțat o serie de modificări la nivelul primelor două eșaloane ale fotbalului din România. O schimbare importantă are în prim-plan prima ligă de fotbal a României.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a anunțat aprobarea creșterii numărului de rezerve la meciurile din SuperLiga, de la 9 la 12. Reglementarea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Astfel, formațiile din SuperLiga vor avea mai multă susținere pe banca de rezerve. Antrenorii vor numi pe foaia de joc nu mai puțin de 23 de jucători, nu 20 ca până acum.

Președintele FRF a explicat motivele pentru care noua modificare va intra în vigoare la începutul anului viitor, ci nu încă din această vară. „Comitetul Executiv a aprobat solicitarea cluburilor din Liga 1 pentru creșterea băncilor de rezerve de la 20 la 23 de jucători, începând cu 1 ianuarie 2024. 

ADVERTISEMENT

„Cinci cluburi au votat împotrivă”

„Zece cluburi au susținut această inițiativă, 5 cluburi au votat împotrivă, unul s-a abținut. În unanimitate, Comitetul Executiv a considerat că nu este oportun să se intervină astăzi, ținând cont că mâine avem prima etapă de Liga 1, dar totodată luând în calcul și lipsa infrastructurii necesare.

Mă refer la băncile de rezerve de pe toate stadioanele din țară, astfel încât să nu punem în pericol jucătorii care se vor așeza pe băncile de rezervă. Ne-am gândit și la loturile care sunt deja formate pentru începutul campionatului, astfel că până la 1 ianuarie 2024 considerăm că este suficient timp pentru modificarea infrastructurii de pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Până atunci vom avea și o nouă perioadă de transferuri, în iarnă, astfel încât cluburile se vor putea adapta”, a declarat Răzvan Burleanu. Sezonul din SuperLiga, care începe la finalul acestei săptămâni, se anunță a fi unul incendiar cu FCSB, Dinamo, Rapid sau Universitatea Craiova la start.

Răzvan Burleanu a vorbit despre revenirea FCSB în Ghencea: „Accesul să nu fie restricționat pe criterii subiective”

FCSB va evolua pe stadionul Ghencea în derby-ul cu Dinamo din a doua etapă a SuperLigii. Echipa finanțată de Gigi Becali va reveni în „Templu” după o pauză de opt ani. Gigi Becali a explicat, în exclusivitate pentru FANATIK ultimele detalii de la negocierile pentru închirierea stadionului Steaua.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, prezent la conferința de presă, a vorbit despre revenirea roș-albaștrilor în Ghencea. Stadioanele Steaua, Giulești și Arcul de Triumf reprezintă trei construcții majore ale sportului românesc.

Încă de la început poziția noastră a fost ca accesul să nu fie restricționat pe criterii subiective. La fel am zis și pentru Arcul de Triumf. Simt nevoia de a mai aduce în discuție și o altă dimensiune. Un stadion nu este precum un mall, care poate fi închiriat ca un spațiu.

Este un lucru emoțional din partea suporterilor, nu în mod întâmplător când se spune că jucăm acasă, atunci jucăm acasă chiar capătă o însemnătate. Nu aș vrea să intru în polemică, pentru că ambele cluburi sunt afiliate FRF.

(n.r. dacă știe ceva de un act oficial semnat de FCSB pentru a reveni în Ghencea) Nu suntem implicați. Totul este între FCSB și CSA Steaua. Nu am detalii, nici că s-a semnat, nici că nu s-a semnat”, a spus Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT