News

Frizerii și manichiuristele care nu declară veniturile sunt pe lista ANAF. Fiscul a publicat un ghid care trebuie îndeplinit până pe 25 mai

ANAF lansează un program de conformare pentru profesioniștii din industria de înfrumusețare pentru a-și declara veniturile
18.04.2024 | 14:02
Frizerii si manichiuristele care nu declara veniturile sunt pe lista ANAF Fiscul a publicat un ghid care trebuie indeplinit pana pe 25 mai
ANAF încearcă să-i convingă pe cei care nu declară veniturile să completeze un ghid în acest sens până pe 25 mai. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cei care lucrează în industria cosmetică și îngrijire corporală sunt în atenția ANAF. Autoritățile fiscale încearcă să convingă indivizii care oferă aceste servicii de acasă să declare veniturile obținute din astfel de activitățil.

Ghid pentru declararea veniturilor pentru manichiuriste și frizeri

ANAF lansează un program de conformare voluntară pentru a încuraja declararea veniturilor și plata impozitelor.  Informațiile și instrucțiunile pot fi găsite pe site-ul oficial al instituției, www.anaf.ro, în secțiunea Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

ADVERTISEMENT

Ghidul elaborat de experții ANAF se adresează tuturor persoanelor fizice care câștigă sau intenționează să câștige venituri din servicii de îngrijire corporală în anul 2024, fie individual, fie în cadrul unei asocieri.

Aceste venituri sunt considerate venituri impozabile și sunt incluse în categoria veniturilor din activități independente conform Codului Fiscal.

ADVERTISEMENT

Impozitul trebuie plătit către bugetul de stat până la data de 25 mai a anului următor celui în care au fost realizate veniturile. Conform unor date statistice mai vechi, există aproximativ 37.000 de profesioniști în acest domeniu, inclusiv 14.000 de firme.

În astfel de circumstanțe, un regim fiscal mai flexibil, care să nu fie excesiv de permisiv, ar putea fi singura soluție eficientă pentru a-i face pe frizeri, cosmeticiene, manichiuriste sau alți lucrători din industria de înfrumusețare să plătească dările la stat.

ADVERTISEMENT

Servicii de înfrumusețare mai scumpe

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), serviciile de înfrumusețare și cosmetică au devenit mai scumpe. În februarie, prețurile au fost în medie cu 14% mai mari față de anul precedent.

Costul unui tuns și aranjat poate varia de la câteva zeci de lei la câteva sute de lei în centrul orașelor mari. Prin urmare, este de înțeles de ce ANAF dorește ca aceste venituri să fie declarate și impozitate.

ADVERTISEMENT

În esență, aceasta este o încercare a Administrației Fiscale de a crește veniturile din sectorul serviciilor de îngrijire și cosmetică, unde evaziunea fiscală este răspândită. De asemenea, ANAF încurajează pe cei care obțin venituri din aceste servicii să le declare. Aceștia au obligația de a completa declarația unică, termenul limită fiind 27 mai.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Croaziera în care oaspeţii pot călători complet dezbrăcaţi. Cât costă experienţa unică unde...
Croaziera în care oaspeţii pot călători complet dezbrăcaţi. Cât costă experienţa unică unde mergi fără nicio haină în bagaj
Revenire de senzaţie a unuia dintre Rockefellerii României! Decizia importantă luată de milionarul...
Revenire de senzaţie a unuia dintre Rockefellerii României! Decizia importantă luată de milionarul român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Fenomene meteo care au devastat Europa ajung în România. Este alertă totală la...
Fenomene meteo care au devastat Europa ajung în România. Este alertă totală la nivel național
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii