Life

Fructele de mare de post sau nu? Misterul a fost dezvăluit de părintele Gabriel Cazacu

Fructele de mare sunt preparate culinare de post sau nu? Explicația vine de la preotul Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin.
12.04.2024 | 11:30
Fructele de mare de post sau nu Misterul a fost dezvaluit de parintele Gabriel Cazacu
Fructele de mare sunt preparate culinare de post sau nu? Explicația vine de la preotul Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin. Sursa foto: freepik.com / captură video Youtube. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Fructele de mare de post sau nu? Misterul a fost dezvăluit de părintele Gabriel Cazacu. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV, în urmă cu puțin timp, unde preotul a vorbit despre acest subiect controversat.

Fructele de mare sunt preparate culinare de post sau nu? Explicația vine de la preotul Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin

Fructele de mare sunt preparate culinare de post sau nu? Explicația vine de la preotul Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin. Foarte multă lume nu știe dacă este bine să consume aceste alimente înainte de Învierea Domnului.

ADVERTISEMENT

Ei bine, credincioșii au primit un răspuns concret direct de la figurile preoțești. Unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți preoți din România le-a vorbit credincioșilor despre alimentele care lansează controverse în post.

„Perspectiva este următoarea. Acest obicei în Grecia este ok, dar ține de relația noastră cu duhovnicul, este foarte important ca el să ne dea acordul. În zonele în care pământul nu rodește atât de mult ca la noi e permis. 

ADVERTISEMENT

Dacă mergem la piață vedem o explozie de produse românești, atunci respectăm acest post cu care am crescut. Bunicii mei nu mâncau fructe de mare”, a declarat părintele Gabriel Cazacu în emisiunea La Măruță, de la Pro TV.

„Atunci când sunt dezlegări, putem, haideți, să mai așteptăm până la Florii”, a completat preotul în cadrul aceluiași show de televiziune. Așadar, fructele de mare trebuie evitate în perioada Postului Paștelui.

ADVERTISEMENT

Care sunt regulile din Postul Paștelui

Postul Paștelui este cel mai aspru din an, preoții dezvăluind că oamenii trebuie să țină cont de câteva reguli simple. În primul rând, credincioșii trebuie să renunțe complet la alimentele de proveniență animală.

Mai exact, creștinii ortodocși trebuie să stea departe de carne, lapte, ouă, brânză. Asta înseamnă că sunt scoate din alimentație așa-numitele produse „de dulce”. Rostul postului este de a educa pofta, dar și de a sta departe de gândurile rele la adresa celorlalți.

ADVERTISEMENT

„De la post sunt excepție femeile însărcinate, oamenii vârstnici, copiii care sunt în creștere, ei au un regim special, pe care duhovnicul știe să-l recomande. Toți trebuie să avem un duhovnic. 

Acesta ne dă un canon și pe care dacă-l respectăm suntem și noi mai aproape de această Înviere. Ceea ce e în exces e dăunător”, a mai completat preotul Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion