Life

Fructul banal care influențează starea psihică. Mihaela Bilic garantează că nu îngrașă deloc

Mihaela Bilic a demontat mitul legat de unul dintre cele mai populare fructe în rândul românilor. Acesta poate fi consumat și ca fel principal
16.01.2024 | 07:06
Fructul banal care influenteaza starea psihica Mihaela Bilic garanteaza ca nu ingrasa deloc
Fructul pe care Mihaela Bilic îl recomandă a fi consumat ca fel principal. Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că fructele sunt cea mai bună gustare, mai ales în perioadele în care apelăm la diete. Însă, unele dintre ele pot avea efect negativ asupra greutății și, în loc să ne ajute să slăbim, ne pot îngrășa. Și, totuși, Mihaela Bilic a spulberat mitul legat de unul dintre cele mai populare fructe în rândul românilor.

Mihaela Bilic recomandă consumul de banane și ca fel principal

Mihaela Bilic este unul dintre cei cunoscuți nutriționiști de la noi din țară. De cele mai multe ori, aceasta abordează subiecte care prezintă un mare interes pentru fanii ei. Și cum vremea dietelor de după sărbătorile de iarnă a început, Mihaela Bilic a venit cu unele precizări.

ADVERTISEMENT

Este foarte important să știm ce beneficii are fiecare fruct și cum ne influențează organismul. Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe de către români, dar, în jurul lor, au existat mereu controverse. Sunt sau nu bune a fi consumate la dietă? Ne ajută să slăbim sau îngrașă?

La aceste întrebări a răspuns chiar Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook. Nutriționista a spus că bananele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ba mai mult, nici nu se pune problema ca acestea să îngrașe.

ADVERTISEMENT

Bananele pot fi de mare ajutor și în ceea ce privești echilibrul sănătății mentale. Acest fruct contribuie la o stare psihică mult mai mult și influențează pozitiv. Potrivit Mihaelei Bilic, consumul de banane poate ține medicul psihiatru la distanță.

”O banană pe zi ține psihiatrul departe. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe, nu doar ca desert ci ca fel de mâncare principal. În multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii – tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienți valoroși.”, a spus Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

ADVERTISEMENT

Doar bananele și prunele conțin un precursor natural de serotonină

Dincolo de faptul că sunt delicioase, bananele au un conținut mare de valori nutritive. Tocmai de aceea, uneori, pot fi o variantă bună de fel principal.

Potrivit Mihaelei Bilic, unul dintre principalele ingrediente ale bananelor care influențează pozitiv organismul este triptofanul. Odată ajuns în organism, acest aminoacid esențial se transformă în serotonină. Acest ”hormon al fericirii” influențează, la rândul lui, starea psihică și echilibrul interior.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de alte fructe, bananele nu stimulează pofta de mâncare. Tocmai de aceea, Mihaela Bilic le recomandă în detrimentul merelor sau al citricelor. O singură banană are 100 de calorii, iar faptul că nu este acidă, o face să fie prietenoasă cu sistemul digestiv.

Bananele oferă energie persoanelor care vor să facă sport sau simplă mișcare. Acestea au un conținut ridicat de potasiu și magneziu, ceea ce ajută mușchii, dar și sistemul nervos.

ADVERTISEMENT