Fructul pe care nu trebuie să îl mai consumi la micul dejun. Devine periculos pentru sănătate atunci când este mâncat pe stomacul gol. Mulți români fac această greșeală, fără să știe la ce pericol se expun.
Nutriționistul Dr. Daryl Joffre avertizează în provința unui fruct iubit de foarte mulți români. Este vorba despre banane, pe care majoritatea aleg să le mânânce dimineața, mai ales atunci când nu au timp să pregătească micul dejun.
Totuși, acest obicei este, conform specialistului, un adevărat pericol pentru sănătate și asta pentru că, atunci când sunt consumate pe stomacul gol, cresc vâscozitatea sângelui.
„Bananele au o caracteristică care face să fie mai bine să le limităm în dieta persoanelor în vârstă. Iubitorii acestui fruct pot avea o vâscozitate crescută a sângelui”, a declarat nutriționistul despre fructul care nu trebuie consumat pe stomacul gol.
Corpul uman primește rapid o cantitate foarte mare de carbohidrați, care cresc nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru contribuie la instalarea unui val de energie, dar care în scurt timp se transormă în obsoseală.
Pentru a fi evitate astfel de fluctuații, specialistul a recomandat consumarea acestor fructe doar în combinație cu surse sănătoase de grăsimi. Totodată, apa caldă ajută la diluarea sângelui.
„Apa caldă consumată dimineața ajută la diluarea sângelui și la reducerea concentrației de toxine din sânge”, a explicat medicul nutriționist, care a punctat că organismul trebuie să pirmească multe lichide.
În afară de fructul care nu trebuie consumat în prima parte a zilei, un alt aliment bogat în carbohidrați este dăunător. Este vorba despre cartof, care încetinește activitatea creierului.
Medicul Vlad Ciurea este cel care a vorbit despre acest subiect. „Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena 3 CNN.