Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Fundașii lui Reghe, puși la zid. „De-aia iese la pauză. Acolo trebuie Screciu”

Sorin Cârțu a făcut o analiză la „sânge” a prestației Universității Craiova în meciul cu Farul și nu a avut milă de jucătorii lui Laurențiu Reghecampf.
28.08.2023 | 12:57
Fundasii lui Reghe pusi la zid Deaia iese la pauza Acolo trebuie Screciu
Sorin Cârțu crede că Vladimir Screciu ar da un randament mai bun ca fundaș central. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a pierdut fără drept de apel meciul din etapa 7 a SuperLigii cu Farul Constanța, prestația jucătorilor antrenați de Laurențiu Reghecampf fiind penibilă pe alocuri. E și motivul pentru care au fost criticați extrem de dur după joc de specialiști, iar printre ei s-a aflat și fostul mare fotbalist oltean Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu nu a avut milă de jucătorii Universității Craiova după eșecul cu Farul

Într-o intervenție la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, fostul președinte al Universității Craiova a analizat în detaliu eșecul de la Constanța și a scos în evidență cauzele prestației foarte slabe.

ADVERTISEMENT

În opinia sa, o mare parte din vină o poartă fundașii centrali Raul Silva și Zajkov, însă e de părere că nici echipa nu este făcută cum trebuie. Cel mai bun exemplu pe care l-a dat e Vladimir Screciu, care ar trebui folosit în centrul apărării și nu în linia de mijloc.

„Avem niște probleme, în special în apărare. După mine, și modul cum este făcută echipa, eu nu-l văd pe Screciu la mijloc. După mine, este cel mai bun fundaș central al Craiovei. Nu este de mijlocaș. Dar…

ADVERTISEMENT

Iar ceea ce joacă Silva… Nu întâmplător de fiecare dată îl și schimbă la pauză. Ați văzut și aseară. E o chestie de plasament, în care el putea foarte simplu să evite primul gol. Numai din înălțimea pe care o are, numai din plasament. Și el, și Zajkov acolo.

E o fază în care Grameni este pe o minge deschjisă, descoperită, și tu nu trebuie să stai în linie. Trebuie să iei puțină adâncime, în așa fel încât dacă se joacă în spatele tăi, așa cum s-a și jucat, să poți să intervii.

ADVERTISEMENT

O repet, eu îl văd acolo pe Screciu, mi se pare că dă și randament mai bun. Joacă echipa altceva. Și coechipierii îl simt pe Silva că nu este în tonul care trebuie să fie în joc… Probabil de aici și reproșurile care apar”, a analizat Sorin Cârțu prestația Universității în meciul cu Farul.

Evoluția slabă a celor doi fundași olteni a fost cauzată și de forma foarte bună a lui Louis Munteanu, autorul „dublei” care a adus cele trei puncte în contul Farului.

ADVERTISEMENT

„Raul Silva se mișcă greu, și cu un adversar ca Louis Munteanu, aflat într-o formă bună și un jucător de calitate, a avut foarte multe probleme. Și el, și Zajkov.

Vorbind de Silva, putem să vorbim și de Zajkov. Pentru că la aceeași fază, amândoi au stat foarte prost, au permis și intrarea lui Vână, și intrarea lui Louis Munteanu. Când acolo nu ai voie să-i lași să construiască deasupra ta. Nu au reușit să-l combată pe Louis Munteanu și de aici și prestația slabă”, a continuat Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

Sorin Cârțu nu e impresionat de noua achiziție Kurtic: „Total șters”

Fostul președinte al Universității Craiova nu a fost impresionat nici de slovenul Jasmin Kurtic, jucător cu o carte de vizită impresionantă, despre care patronul Mihai Rotaru spunea că va fi cel mai bun mijlocaș din SuperLiga.

„Acum nu știu, e și situația asta cu tipul care a venit, cu jucătorul nou, Kurtic… Mă așteptam la altceva, având în vedere CV-ul lui. Să-l văd în joc, să intre… Nu vreau încă să mă pronunț, deși fotbaliștii mari și tari cum este el, cu trei sute și ceva de jocuri în Serie A, nu au nevoie de nu știu cât timp de adaptare, de obișnuință cu echipa la care se transferă.

Intră imediat, pentru că sunt fotbaliști. Nu l-am înțeles, nu l-am văzut, nu l-am găsit… Ori se caută la momentul ăsta ce poziție să-i facă, dar total șers, nu a ieșit în evidență cu nimic”, și-a încheiat Sorin Cârșu analiza dură.

În fiecare luni, marți și vineri, d ela 10:30, numai pe FANATIK.RO, puteți urmări LIVE emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, cea mai tare din presa sportivă din România. Premiera este disponibilă în după amiaza aceleiași zile, de la ora 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Cum L-A BATUT Hagi pe Reghecampf | Sorin Cartu, ANALIZA DURA

ADVERTISEMENT