Sport

Fundașul Universității Craiova, calificare istorică în Cupa Africii! A umilit naționala lui Didier Drogba

Basilio Ndong continue să impresioneze cu Guineea Ecuatorială la Cupa Africii, califându-se în sferturi. Fundașul Universității Craiova a umilit Coasta de Fildeș la ea acasă.
22.01.2024 | 21:20
Fundasul Universitatii Craiova calificare istorica in Cupa Africii A umilit nationala lui Didier Drogba
Fundașul Universității Craiova, calificare istorică în Cupa Africii! A umilit naționala lui Didier Drogba . sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Basilio Ndong este pe val la Cupa Africii și se califică în sferturile de finală după 4-0 cu Coasta de Fildeș, una dintre favoritele la câștigarea trofeului. Naționala lui Didier Drogba a fost umilită de Guineea Ecuatorială în ultima rundă a grupelor, iar fundașul Universității Craiova a fost integralist.

Basilio Ndong, calificare pentru istorie în Cupa Africii! Fundașul Universității Craiova a umilit naționala lui Drogba

Coasta de Fildeș organizează Cupa Africii în 2024, însă suporterii naționalei lui Didier Drogba suferă după ultimul meci din grupa A. Cu Basilio Ndong integralist, Guineea Ecuatorială spulberă una dintre favoritele certe la câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Cu jucători cu nume în fotbalul mondial precum Franck Kessie, Nicolas Pepe și Seko Fofana, Coasta de Fildeș nu a rezistat în fața naționalei Nzalang. Naționala țării lui Didier Drogba a marcat de două ori, însă ambele reușite au fost anulate.

Didier Drogba anunța că echipa națională a Coastei de Fildeș poate câștiga Cupa Africii în 2024, fiind al treilea triumf în această competiție. Legenda lui Chelsea a vorbit la superlativ și despre Guineea Ecuatorială, o națională mică care a crescut de la un turneu final la altul.

ADVERTISEMENT

„Cupa Africii a Națiunilor este o sărbătoare a fotbalului african. Desigur, vreau ca Coasta de Fildeș să câștige. Vom lupta, suntem acasă, trebuie să arătăm că nu doar că găzduim competiția, ci și să facem o performanță bună. Va fi o sărbătoare a fotbalului african cu Guineea Ecuatorială care progresează în fiecare an.

Ne bucurăm să-i avem aici, am văzut că și-au câștigat meciul, felicitări lor, dar va fi greu împotriva noastră”, spunea Didier Drogba cu o zi înaintea confruntării decisive cu Guineea Ecuatorială din Cupa Africii.

ADVERTISEMENT

Guineea Ecuatorială peste Nigeria la Cupa Africii! Are cel mai bun atac până acum

Basilio Ndong continuă evoluțiile de excepție de la Cupa Africii și reușește să mențină defensiva intactă la ultimul meci din grupă. Fără gol primit cu Coasta de Fildeș, Guineea Ecuatorială se poate lăuda și cu cel mai bun atac de pe continent până acum.

Naționala Nzalang a marcat de 4 ori în poarta Coastei de Fildeș și are în total, 9 reușite cu grupele celui mai important turneu din Africa. Aceștia au cu 6 goluri mai mult decât Nigeria lui Victor Osimhen, iar următoarea echipă ca număr de goluri marcate este Senegal, cu un meci mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT

Pentru Basilio Ndong este a doua calificare în sferturile de finală ale Cupei Africii în carieră și totodată o performanță remarcabilă. Guineea Ecuatorială nu s-a făcut remarcată până acum la nivel internațional, însă ușor, ușor încep să aibă un cuvânt de spus în fotbalul african.

Basilio Ndong nu este singurul jucător din România care este în lotul Guineei Ecuatoriale  și este om de bază la naționala Nzalang. Esteban Obiang de la FC Argeș este stâlp în defensivă și titular incontestabil la naționala africană.

  • 37 de meciuri la naționala Nzalang are Basilio Ndong
  • 450.000 de euro este cota lui „Busuioc”, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT
2,70 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - FCSB