News

Furie totală pe pagina ambasadei austriece la București. Românii, acuze dure și ironii după ce n-au fost primiți în Schengen

În ziua în care Austria a refuzat aderarea României la Schengen, pagina de Facebook a ambasadei austriece la București a fost luată cu asalt de acuzele și ironiile românilor.
08.12.2022 | 20:08
Furie totala pe pagina ambasadei austriece la Bucuresti Romanii acuze dure si ironii dupa ce nau fost primiti in Schengen
Pagina ambasadei Austriei la București, asaltată de români. Acuzații și ironii după scandalul Schengen. Sursa foto: captură Facebook / wikipedia.org / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Avertismentele liderilor de la Viena legate de refuzul acceptării României în Schengen s-au concretizat, joi, la Consiliul JAI. Austria și-a utilizat dreptul de veto și s-a opus aderării țării noastre la spațiul de liberă circulație al UE.

Pagina ambasadei Austriei la București, asaltată de români. Acuzații și ironii după scandalul Schengen

Acest comportament al austriecilor nu a rămas netaxat de români. De la cel mai înalt nivel, o serie de politicieni au cerut riposte dure, precum închiderea conturilor la băncile din acest stat sau boicotarea produselor austriece.

ADVERTISEMENT

Nici românii simpli nu au rămas datori față de gestul politic al oficialilor de la Viena.

În acest moment, ponoasele comportamentului liderilor Karl Nehammer (cancelar) și Gerhard Karner (ministru de interne) sunt trase de pagina de Facebook a Ambasadei Austriei în România.

Aici, mii de cetățeni din țara noastră și-au exprimat direct nemulțumirea față de votul din Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne) de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

De la orele după amiezii, pe site-ul de socializare curg mesaje critice, ironii și acuzații la adresa Austriei.

Românii, de la mesaje de ură la asocieri între Austria și Rusia lui Putin

Dacă o postare simplă a celor de la ambasada austriacă abia strânge zeci sau maxim sute de comentarii, cea mai recentă a adunat deja (la ora publicării acestui material), peste 1.300.

ADVERTISEMENT

Majoritatea celor care au comentat sunt români furioși pe votul de la Bruxelles. Multe dintre mesajele lor sunt greu de reprodus.

Cei mai mulți dintre conaționali au postat mesaje de ură față de Austria și de liderii săi politici:

ADVERTISEMENT
  • Scârbă îmi este să mă și gândesc la Austria! Îi doresc lui nea Nehammerov și neamului lui să aibă parte de atâta respect și bine cât a acordat României
  • Bă, dar fix voi? Fix voi? Ați făcut o grămadă de bani de pe cârcă României și fix voi vă opuneți! Afara din țară!!!!!!!!!
  • Rușine! Ați dezamăgit milioane de români pentru interese politice interne și meschine! Ați arătat că, de fapt, sunteți încăpățânații Europei, ascunzându-vă interesele meschine până în ultima clipă! Ați reușit să aruncați la coșul de gunoi omenia, principialitatea, respectul și onestitatea …! Nu mai am cuvinte ca să pot exprima ceea ce simt !
  • Plecați acasă ! Vreți pădurile și gazele românești dar nu ne dați vize Schengen ! Nu mai aveți viață în România marionetelor sovietice!
  • Salut! S-a terminat orice prietenie intre noi. Sper ca statul asta să se trezească și să vă alunge de pe aici…cu OMV, Raiffeisen, Omniasig, BCR, aia de tot taie pădurile. Nu uităm, nu iertăm!

Nu au lipsit ironiile și asocierile cu Rusia lui Vladimir Putin:

  • Să vă fie rușine! Ați ales să faceți jocurile lui Putin și ale Rusiei în detrimentul partenerilor din Uniunea Europeană!
  • Austria, enclavă rusească, acum se vede clar că fac jocurile Rusiei.
  • De la un stat conectat la Rusia putinistă, aproape vasal Rusiei, chiar nu mă miră afișarea dublului standard față de România și Bulgaria în ce privește Schengen
  • Transmiteți-i, vă rog, cancelarului dumneavoastră, vasal al lui Putin, că, începând de joi putem trece la boicotarea oricărui produs austriac, inclusiv a OMV-ului, că putem prefera Praga Vienei și alege stațiunile montane elvețiene în locul celor austriece.
  • Rușine, Austria! Faceți jocurile Rusiei pentru destabilizare?! România merita să intre in Schengen dintr-un milion de motive. Primul motiv este cel al securității Europei. Rușine, Austria!
ADVERTISEMENT
Tags: