News

Furt de grâu direct din vagon. Hoții au distrus 10 tone de cereale ca să fure 500 de kilograme

Doi bărbați au furat grâu din vagoane de marfă care staționau în Constanța, în urma acțiunii lor fiind distruse 10 tone de cereale, deși hoții au furat doar 500 de kilograme.
29.07.2023 | 21:17
Furt de grau direct din vagon Hotii au distrus 10 tone de cereale ca sa fure 500 de kilograme
10 tone de grâu distruse în gara Constanța/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Doi bărbați sunt cercetați penal întrucât au rupt sigiliile unor vagoane de marfă, iar 10 tone de grâu s-au scurs pe terasamentul căii ferate. Hoții au furat doar 500 de kilograme, iar restul de grâu a fost distrus de ploi, informează News.ro.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, sâmbătă, că poliţişti din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa au reţinut pentru 24 de ore, doi bărbaţi sub acuzația că se fac vinovați de furt calificat.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost prinşi în flagrant, la data de 27 iulie, la scurt timp după ce sustrăseseră cantitatea de 500 de kilograme de grâu. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cerealele ar fi fost sustrase dintr-un tren de marfă aflat în triajul Palas, după ce persoanele bănuite ar fi rupt sigiliile vagoanelor.

Astfel, aproximativ zece de tone de grâu au curs pe terasamentul căii ferate, din care persoanele bănuite ar fi sustras 500 de kilograme de cereale”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județeană Constanţa.

ADVERTISEMENT

Ploile care au afectat zona au distrus cantitatea de grâu care s-a scurs pe terasamentul căii ferate, prejudiciul fiind estimat la circa 14.000 de lei. Pe lângă răspunderea penală, cei doi hoți riscă să fie nevoiți să plătească și grâul distrus.

În urma percheziției făcute la locuința unuia dintre bărbați, a fost descoperită o parte din cantitatea furată şi suma de 350 de lei, provenită din vânzarea cerealelor. Instanța a decis ca unul dintre cei doi hoți să fie arestat preventiv, iar celălalt să rămână în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Tot polițiștii constănțeni au trebuit să soluționeze, în luna mai a acestui an, furtul unei locomotive din gara Medgidia, locomotivă care aparținea Grupului Feroviar Român. Pe 10 mai, în cursul după-amiezii, un tânăr de 20 de ani s-a suit într-o locomotivă staționată la Medgidia.

Deși tânărul respectiv nu avea niciun fel de pregătire în domeniul feroviar, a reușit să pună locomotiva în mișcare, situație care a creat un pericol major în ce privește siguranța pe calea ferată deoarece locomotiva ar fi putut să intre pe linia de circulație a unui alt tren.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au reușit să-l identifice și să-l rețină pe autorul acestei isprăvi însă incidentul a ridicat semne de întrebare în ce privește securizarea locomotivelor pe timpul remizării, acestea trebuind să fie deconectate de la sursa de energie și încuiate.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din...
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din nou: Visele au devenit mai mari!
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Irina Loghin, acuzații grave în cazul lui Florin Piersic. „Bătaie de joc”
Irina Loghin, acuzații grave în cazul lui Florin Piersic. „Bătaie de joc”
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”