News

Furtună devastatoare pe Transalpina: O femeie a murit după ce un copac a căzut peste mașina cu care se deplasa

Furtună violentă pe Transalpina: O femeie de 64 de ani a murit după ce un copac a căzut peste mașina cu care se deplasa.
26.07.2023 | 15:29
Furtuna devastatoare pe Transalpina O femeie a murit dupa ce un copac a cazut peste masina cu care se deplasa
Furtună devastatoare lovește Transalpina, provocând pagube și tragedii în trafic. Foto: ISU Alba.
ADVERTISEMENT

O furtună devastatoare a lovit DN 67C (Transalpina), în zona barajului Oașa, provocând pagube grave și punând în pericol viața celor aflați în trafic. Manifestările meteo violente, caracterizate de vânt puternic și ploaie torențială, au dus la căderea mai multor copaci peste șosea, blocând astfel traficul rutier.

Furtuna provoacă pagube pe Transalpina

Un incident tragic a avut loc în apropierea Valea Sebeșului, unde un arbore căzut a lovit o mașină în care se aflau patru persoane. Din păcate, în urma accidentului, o femeie în vârstă de 64 de ani și-a pierdut viața, iar un bărbat de 63 de ani a suferit răni minore și a primit îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Echipajele de intervenție au fost alertate imediat, iar participanții la trafic au inițiat manevrele de resuscitare pentru a salva viața femeii, dar din păcate, ea a fost declarată decedată.

În total, 14 autoturisme au fost blocate pe drumul național din cauza arborilor căzuți pe carosabil, iar echipele de intervenție, inclusiv secția de pompieri Sebeș, au intervenit pentru a degaja arborii și a restabili circulația.

ADVERTISEMENT

Deși județul Alba se află sub cod galben de furtuni, ANM a emis, miercuri dimineață, noi avertizări de vreme rea, anunțând vijelii puternice, cu intensificări ale vântului chiar și de peste 100 km/h.

Această furtună devastatoare vine după o perioadă de caniculă în țară și aduce pagube semnificative în zonele afectate. Autoritățile sunt mobilizate pentru a interveni rapid și a minimiza efectele furtunii, dar se recomandă precauție și evitarea deplasărilor în zonele expuse riscului până la stabilizarea situației meteorologice.

ADVERTISEMENT

Peste 35.000 de bihoreni au rămas fără curent

Vijeliile au devastat, marți, 25 iulie, mai multe zone din țară. Județele Bihor și Bistrița-Năsăud fiind printre cele mai afectate. În Bihor, autoritățile locale au înregistrat peste 400 de apeluri, în urma unei furtuni puternice. Oamenii au solicitat ajutorul salvatorilor pentru a debloca căile de acces și a îndepărta arborii căzuți.

“În dispeceratul ISU Bihor au fost primite sute de solicitări de eliberare căi de acces şi degajare copaci din care, în Oradea, au fost soluționate peste 50 şi misiunile continuă. Până la ora 20.05, în dispeceratul ISU BH au fost primite peste 400 de apeluri prin 122”, au explicat reprezentanții  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor.

ADVERTISEMENT

„Au fost avariate peste 1.100 posturi trafo, acum mai sunt 200 care nu au fost remediate. Sperăm ca până diseară să nu mai fie probleme cu electricitatea, chiar dacă se anunță un nou cod galben pentru după-amiaza aceasta. (…)  Am avut peste 35.000 persoane fără curent, acum mai sunt undeva la 11.000.(..).

După ce vor fi rezolvate chestiunile urgente, instituțiile vor lucra și pentru remedierea celorlalte situații, care nu sunt urgente, cum ar fi degajarea de copaci a parcurilor. RER a început oricum o acțiune de curățire, la aceasta va contribui și ABA Crișuri după ce va scoate copacii de pe maluri și din albia râului”, a declarat prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea, pentru bihoreanul.

ADVERTISEMENT