Sport

Furtuna Eunice face ravagii în Marea Britanie. Cum este afectată una dintre echipele mari din Premier League. Video

Furtuna Eunice a lovit Marea Britanie cu forța unui uragan și le dă mari bătăi de cap cluburilor din Premier League. Vântul bate în rafale cu o viteză ce depășește de cele mai multe ori 100 de km pe oră.  
18.02.2022 | 18:56
Furtuna Eunice face ravagii in Marea Britanie Cum este afectata una dintre echipele mari din Premier League Video
ADVERTISEMENT

Mai multe meciuri din etapa a 26-a din campionatul Angliei ar putea fi reprogramate din cauza furtunii Eunice care a lovit Marea Britanie și a provocat deja pagube însemnate.

Din cauza vântului extrem de puternic echipele care ar trebui să recurgă la deplasarea cu avionul, vor fi obligate, fie să ceară reprogramarea partidelor, fie să călătorească cu autocarul.

ADVERTISEMENT

Tottenham va călători aproape 6 ore pentru meciul cu Manchester City

Una dintre echipele cele mai afectate de furtuna extremă este Tottenham Hotspur. Trupa lui Antonio Conte are meci, sâmbătă, în deplasare, cu liderul din Premier League, Manchester City.

În mod normal gruparea londoneză face genul acesta de deplasare considerată lungă, cu avionul, dar vânturile puternice au oprit zborurile și au forțat clubul să-și reevalueze planurile de călătorie.

ADVERTISEMENT

De altfel, traficul aerian este serios bulversat deasupra Marii Britanii. Numai azi au fost anulate peste 130 de zboruri. În aceste condiții Spurs ar putea fi obligată să facă deplasarea la Manchester la bordul propriului autocar.

Dacă Federația din Albion nu va decide să reprogrameze jocurile din etapa a 26-a, Antonio Conte și echipa lui va călătorii mai bine de cinci ore și jumătate pentru duelul de gală cu trupa lui Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

În aceeași situație se află și Burnley. Cursa aeriană pe ruta Manchester – Londra, de sâmbătă a fost deja anulată. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie cu privire la meciurile din week-end, acestea urmând să se desfășoare conform programului stabilit inițial.

Acoperișul Arenei O2 din Londra, grav avariat de furtuna Eunice

Nu doar competițiile de fotbal sunt în pericol de a fi suspendate pe teritoriul Marii Britanii, ci și sporturile de sală, după ce acoperișul Arenei O2 din Londra a fost grav avariat de forța vântului.

ADVERTISEMENT

A doua cea mai mare arenă multifuncțională din Anglia a devenit inutilizabilă după ce bucăți uriașe din acoperiș au fost spulberate de furtună.

De altfel, autoritățile au transmis locuitorilor din vecinătatea arenei de 20.000 de locuri să evite deplasările în proximitatea acesteia pentru a evita producerea unor accidente nedorite.

Arena inaugurată în 2007 este una dintre cele mai frumoase din Europa și este extrem de cunoscută în special pentru concertele pe care le-a găzduit de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT