Sport

Gabi Balint nu are încredere în Octavian Popescu: „13 milioane de euro e o sumă prea mare pentru un român”

Gabi Balint nu are încredere în Octavian Popescu și crede că suma de 13 milioane de euro este o sumă mare pentru un fotbalist român.
10.06.2021 | 20:44
Gabi Balint nu are incredere in Octavian Popescu 13 milioane de euro e o suma prea mare pentru un roman
ADVERTISEMENT

Analistul TV consideră că un fotbalist român poate ajunge să valoreze sume mari de bani doar dacă sunt crescuți în străinătate, nu la echipe din campionatul intern.

Totodată, Gabi Balint este de părere că a venit momentul ca Florin Tănase să fie vândut, mai ales că el are un argument puternic pentru a fi vândut pe o sumă mare și pentru a primi un salariu bun, acela că a fost golgheterul campionatului în sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Gabi Balint nu are încredere în vânzarea pe mulți bani a lui Octavian Popescu

Gigi Becali a anunțat că Octavian Popescu are o ofertă de 13.000.000 de euro de la o echipă din Serie A, însă nu vrea să îl vândă acum, ci mai așteaptă să mai crească la FCSB încă doi sau trei ani.

Acum, Gabi Balint a analizat oferta primită de Octavian Popescu, despre care spune că e imensă pentru un fotbalist român și este de părere că e greu să ceri sume mari de bani pentru fotbaliștii români, în momentul de față:

ADVERTISEMENT

Eu pot să cred că un jucător român crescut în altă țară, nu în România, poate ajunge să valoreze 50-60 de milioane de euro.

Dacă noi vom vinde jucători peste 20-25 de milioane de euro pe fotbaliști din campionatul intern, înseamnă că am ajuns din nou la valoarea de altădată.

ADVERTISEMENT

Nu e elocvent pentru cluburile mari ce face Octavian Popescu cu FCSB în meciurile din Liga 1, șansele sunt să participe la Jocurile Olimpice, să joace în cupele europene și să ajungă la naționala mare, acolo e văzut el, nu în campionatul intern”.

„E o sumă mare acum, dar poate să nu mai valoreze nimic peste doi ani, cine știe. Cum a fost și Coman, care a venit, a jucat bine, dar iată că a venit accidentarea și nu știi cum va reveni pe teren. 13 milioane de euro e o sumă prea mare pentru un român acum”, a mai spus Gabi Balint la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Tănase e într-un moment bun de a fi vândut!”

Gabi Balint a vorbit despre momentul bun în care se află Florin Tănase, iar acesta crede că actualul căpitan al „roș-albaștrilor” poate fi vândut pe o sumă mare în perioada de transferuri din vară:

„Tănase e într-un moment bun de a fi vândut. E golgheterul României, nu știi dacă la anul va mai fi golgheterul campionatului, plus că nici nu mai are motivația de a juca în continuare aici.

El afară poate lua și 1 milion de euro pe an de la o echipă bună, e momentul bun pentru ca el să plece”.

„Există diferența de vârstă dintre Tănase și Popescu, dar Tănase e cu 10 clase peste Popescu, Popescu are avantaj vârsta, dar nu știi cum va fi peste 2-3 ani, e un risc pe care o echipă din străinătate și l-ar asuma cu el”, a mai spus Gabi Balint.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT