Fotbal intern

Gabi Balint o distruge pe Poli Iași: „Ce caută echipa asta în Liga 1?”

02.02.2021 | 21:46
Gabi Balint o distruge pe Poli Iasi Ce cauta echipa asta in Liga 1
ADVERTISEMENT

La primul meci fără Corneliu Papură pe banca tehnică, Universitatea Craiova a făcut spectacol în fața lui Poli Iași. Gabi Balint a fost, însă, total dezamăgit de prestația foștilor elevi ai lui Daniel Pancu.

Fostul atacant al Stelei și al naționalei României a comentat în termeni duri prestația moldovenilir din primele 45 de minute ale duelului cu echipa clasată pe locul 3 în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Balint consideră că ieșenii nu au ce căuta pe prima scenă din România și îi acuză de lipsă totală de atitudine. De asemenea, fostul vârf a menționat că a apreciat jocul Universității Craiova.

Gabi Balint o distruge pe Poli Iași: „Nu știu ce caută în prima ligă!”

Etapa a 21-a a Ligii 1 trebuia să fie deschisă de partida dintre FC Argeș și Sepsi Sfântu Gheorghe. Duelul nu s-a putut disputa, după ce la Sepsi a apărut un focar de coronavirus. Antrenorul Leo Grozavu a dezvăluit că toți jucătorii săi, cu excepția unui fundaș dreapta, s-au îmbolnăvit.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, etapa care va avea drept cap de afiș derby-ul dintre Dinamo și FCSB s-a deschis cu meciul dintre Poli Iași și Universitatea Craiova, disputat în Moldova. La pauză, scorul era deja de 2-0 pentru oltenii care tocmai ce și-au concediat antrenorul, pe Corneliu Papură.

Evoluția ieșenilor l-a dezamăgit profund pe Gabi Balint, cel care nu își poate explica cum o echipă atât de lipsită de atitudine poate face parte din prima ligă a României. Balint le-a reproșat ieșenilor și jocul extrem de slab din punct de vedere tactic și i-a descris drept „o echipă de tip școală”.

ADVERTISEMENT

„Poli Iași nu știu ce caută în prima ligă cu o așa atitudine. De joc nici nu mai vorbim. Jucătorii stau pe teren și se uită cum ceilalți pasează. Mi-a plăcut Craiova, dar trebuie ținut cont că întâlnește o echipă de parcă ar fi joc-școală, cu o echipă de juniori, una de județ. Acum realizez și la FCSB (n.r. Poli Iași a fost învinsă cu 1-3), etapa trecută. Iașul are nevoie măcar de atitudine. Înțeleg, lipsesc jucători, dar nu se poate să te prezinți în halul ăsta”, a declarat Balint la Digisport.

Entuziasm moderat față de jocul Craiovei: „Circulație rapidă”

Dacă pentru Poli Iași a avut numai critici extrem de dure, Gabi Balint a lăudat jocul Craiovei. El a remarcat circulația rapidă a balonului și mijlocașii centrali ai alb-albaștrilor, însă a ținut să sublinieze că totul a venit pe fondul calității precare a adversarilor.

ADVERTISEMENT

„Craiova a avut o circulație rapidă, nu știu dacă noul antrenor a trasat această sarcină.  Cei trei mijlocași sunt în formă bună, Bancu urcă mult și centrează bine. Craiova îmi place, Ivan marchează din nou, dar să ținem cont că întâlnește o echipă de tip școală”, a mai spus Balint.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Dinamo: 2,10 este cota pentru “peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
Tags: