Fotbal intern

Gabriel Cânu, fotbalistul acuzat de două ori de blaturi! Cum a fost afectat: „Am dispărut pur și simplu. M-am antrenat singur două luni”

20.04.2020 | 18:50
Gabriel Canu fotbalistul acuzat de doua ori de blaturi Cum a fost afectat Am disparut pur si simplu Mam antrenat singur doua luni
ADVERTISEMENT

Gabriel Cânu a fost acuzat de două ori în carieră că nu și-a apărat corect șansele, de Marian Iancu, când evolua la Poli Timișoara, și de Adrian Porumboiu, când îmbrăca tricoul celor de la FC Vaslui. Fotbalistul cu aproape 200 de meciuri la nivelul primei ligi recunoaște că a fost afectat de acuzații, care au fost de fiecare dată nefondate.

Gabriel Cânu, fotbalistul acuzat de blat de Iancu și Porumboiu

Fotbalul românesc a oferit, în ultimele decenii, multe momente în care au apărut acuzații de aranjamente. 

ADVERTISEMENT

Unul dintre fundașii cu prezențe constante la nivelul primei divizii între 2004 și 2018, Gabriel Cânu, a fost acuzat de blat în două momente.

Primul moment delicat pentru fostul fundaș central a avut loc în 2008, când Poli Timișoara, echipă cu pretenții la titlu în acea perioadă, a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața celor de la Mioveni.

ADVERTISEMENT

Partida din etapa a 25-a a sezonului s-a încheiat 1-2 pentru piteșteni, care au marcat un gol după o gafă uriașă a lui Gabriel Cânu, care la sfârșitul stagiunii a plecat de la echipa patronată de Marian Iancu.

M-am uitat de sute de ori la reluarea aia. Am pierdut acel meci, 1-2, și după am avut mai multe ședințe cu Marian Iancu. El a fost foarte diplomat, eu în locul lui aș fi reacționat altfel. L-am înțeles, i-am oferit o grămadă de variante să îi demonstrez că nu mint, să mergem la detectorul de minciuni, la biserică. După am plecat.

ADVERTISEMENT

După meciul ăla am dispărut pur și simplu, vreo două luni m-am antrenat singur. Mi s-a spus că hotărârea conducerii este să mă duc să mă pregătesc singur, nici măcar la echipa a doua.

„Eu tocmai îmi reînnoisem contractul cu Timișoara, un contract foarte bun, cam 700.000 de euro. Ce să îmi dea mie Dacia Mioveni peste ce semnasem eu cu câteva luni înainte? Eram apreciat la Timișoara, erau bani mulți, suporteri, tot ce îți doreai”, rememorează Gabriel Cânu la Gsp.

ADVERTISEMENT

Gabriel Cânu, eliminat în Dinamo – FC Vaslui 4-1

Al doilea episod în care Gabriel Cânu a fost acuzat că nu și-a respectat corect șansele a avut loc în 2009, la un an de la momentul de la Timișoara.

Pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, FC Vaslui a fost învinsă fără drept de apel de Dinamo, cu 1-4, după ce Gabriel Cânu a fost eliminat la începutul primei reprize, la 1-0 pentru „câini”.

Nu am mâncat două zile după acel meci, pentru că știam cum e domnul Porumboiu. Eram foarte supărat, mă așteptam la ce o să se întâmple pentru că îl cunoșteam foarte bine pe domnul Porumboiu.

După meci nu s-a întâmplat nimic, însă după am avut multe discuții. Nea Adi era un om foarte suspicios”, recunoaște Gabriel Cânu.

ADVERTISEMENT