Fotbal intern

Gabriel Cânu, fotbalistul acuzat de două ori de blaturi! Cum a fost afectat: „Am dispărut pur și simplu. M-am antrenat singur două luni”

20.04.2020 | 18:50
Gabriel Canu fotbalistul acuzat de doua ori de blaturi Cum a fost afectat Am disparut pur si simplu Mam antrenat singur doua luni
ADVERTISEMENT

Gabriel Cânu a fost acuzat de două ori în carieră că nu și-a apărat corect șansele, de Marian Iancu, când evolua la Poli Timișoara, și de Adrian Porumboiu, când îmbrăca tricoul celor de la FC Vaslui. Fotbalistul cu aproape 200 de meciuri la nivelul primei ligi recunoaște că a fost afectat de acuzații, care au fost de fiecare dată nefondate.

Gabriel Cânu, fotbalistul acuzat de blat de Iancu și Porumboiu

Fotbalul românesc a oferit, în ultimele decenii, multe momente în care au apărut acuzații de aranjamente. 

ADVERTISEMENT

Unul dintre fundașii cu prezențe constante la nivelul primei divizii între 2004 și 2018, Gabriel Cânu, a fost acuzat de blat în două momente.

Primul moment delicat pentru fostul fundaș central a avut loc în 2008, când Poli Timișoara, echipă cu pretenții la titlu în acea perioadă, a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața celor de la Mioveni.

ADVERTISEMENT

Partida din etapa a 25-a a sezonului s-a încheiat 1-2 pentru piteșteni, care au marcat un gol după o gafă uriașă a lui Gabriel Cânu, care la sfârșitul stagiunii a plecat de la echipa patronată de Marian Iancu.

M-am uitat de sute de ori la reluarea aia. Am pierdut acel meci, 1-2, și după am avut mai multe ședințe cu Marian Iancu. El a fost foarte diplomat, eu în locul lui aș fi reacționat altfel. L-am înțeles, i-am oferit o grămadă de variante să îi demonstrez că nu mint, să mergem la detectorul de minciuni, la biserică. După am plecat.

ADVERTISEMENT

După meciul ăla am dispărut pur și simplu, vreo două luni m-am antrenat singur. Mi s-a spus că hotărârea conducerii este să mă duc să mă pregătesc singur, nici măcar la echipa a doua.

„Eu tocmai îmi reînnoisem contractul cu Timișoara, un contract foarte bun, cam 700.000 de euro. Ce să îmi dea mie Dacia Mioveni peste ce semnasem eu cu câteva luni înainte? Eram apreciat la Timișoara, erau bani mulți, suporteri, tot ce îți doreai”, rememorează Gabriel Cânu la Gsp.

ADVERTISEMENT

Gabriel Cânu, eliminat în Dinamo – FC Vaslui 4-1

Al doilea episod în care Gabriel Cânu a fost acuzat că nu și-a respectat corect șansele a avut loc în 2009, la un an de la momentul de la Timișoara.

Pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, FC Vaslui a fost învinsă fără drept de apel de Dinamo, cu 1-4, după ce Gabriel Cânu a fost eliminat la începutul primei reprize, la 1-0 pentru „câini”.

Nu am mâncat două zile după acel meci, pentru că știam cum e domnul Porumboiu. Eram foarte supărat, mă așteptam la ce o să se întâmple pentru că îl cunoșteam foarte bine pe domnul Porumboiu.

După meci nu s-a întâmplat nimic, însă după am avut multe discuții. Nea Adi era un om foarte suspicios”, recunoaște Gabriel Cânu.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Răvaș misterios găsit la Mănăstirea Văratec, locul unde e îngropată Veronica Micle
Răvaș misterios găsit la Mănăstirea Văratec, locul unde e îngropată Veronica Micle
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română