Sport

Gabriel Moura, veste proastă pentru fanii lui Dinamo: “Poate fi ultimul sezon”

Gabriel Moura se apropie de finalul carierei. La 35 de ani, fundașul brazilian se gândește să se retragă de la Dinamo.
26.08.2023 | 13:47
Gabriel Moura veste proasta pentru fanii lui Dinamo Poate fi ultimul sezon
Gabriel Moura se apropie de finalul carierei. La 35 de ani, fundașul brazilian se gândește să se retragă de la Dinamo.
ADVERTISEMENT

Gabriel Moura de la Dinamo este aproape de retragere. Fundașul dreapta a ajuns la 35 de ani și ia în considerare ca acesta să fie ultimul său sezon la echipa antrenată de Ovidiu Burcă. Brazilianul are un sezon foarte bun în tricoul “câinilor”, iar fanii sunt încântați de energia și forța de care dă dovadă.

Gabriel Moura, aproape de retragerea de la Dinamo

Gabi Moura a oferit un interviu despre perioada sa la Dinamo. Brazilianul a discutat despre dorința sa de a juca pentru clubul din Ștefan cel Mare. În ciuda faptului că aceștia au retrogradat, Moura a spus că a refuzat oferta venită de la Rapid. Fundașul dreapta a mai spus că se simte bine de când lucrează cu Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

“E o plăcere să mă bucur iar de prima ligă din România, mai ales cu Dinamo, după tot ce s-a întâmplat în anii trecuți. Sunt foarte fericit. Intenția mea a fost să rămân la Dinamo după retrogradare pentru cât de mare este acest club, pentru istoria lui, a fost o plăcere să primesc telefonul lui Răzvan Zăvăleanu.

Eram la spital cu soția mea și i-am cerut două zile pentru a rezolva acolo. Apoi, lucrurile la club erau un dezastru, o catastrofă, nu aveam nimic. A fost acea situație cu Rapid, dar am rămas. Totul s-a ameliorat când a venit Ovidiu, am început să mergem în direcția bună și aveam așteptări mari”, a povestit Moura pentru Radio Dinamo.

ADVERTISEMENT

Gabriel Moura: “Aș vrea să am un sezon bun în caz că e ultimul”

Gabriel Moura a vorbit și despre ambiția sa de a se antrena mereu la intensitate maximă. Unul dintre punctele care îl motivează este familia, care se află în Brazilia: “În mintea mea am mereu ideea de a mă antrena intens, să-mi depășesc limitele.

Antrenorul ne-a întrebat la începutul sezonului ce obiective avem, individuale și cu echipa. Eu i-am spus că vreau să am cel mai bun sezon al meu, pentru că poate fi ultimul. De-asta vreau să dau totul și să-mi depășesc limitele, mă antrenez intens. Chiar dacă sunt obosit uneori, dar trebuie să dau totul. Familia mea nu poate fi aici, cu mine, copiii ar trebui să schimbe școlile, e complicat. Fizic mă simt bine să mai joc, dar aș vrea să am un sezon bun în caz că e ultimul.”

ADVERTISEMENT

Brazilianul vrea să îi facă fericiți pe fanii lui Dinamo

Gabriel Moura a făcut o analiză asupra SuperLigii, Brazilianul consideră ca sezonul acesta are mai multe echipe bune. Fundașul dreapta de la Dinamo a mai spus că vrea să facă spectacol în acest sezon. El are ca scop să îi bucure pe fani și ar vrea să se lupte la trofee pentru ei. Moura este conștient de susținerea fanilor și de istoria clubului și vrea să dea 100% pentru echipă și pentru culori.

“Nivelul din Liga 1 mi se pare mai ridicat ca acum 2 sezoane. Au venit mai mulți străini, sunt jucători care erau foarte tineri acum câțiva ani iar acum au mai multă experiență, au altă mentalitate. E mai multă calitate. Știam că va fi greu în primele 3 etape, dar am trecut prin multe schimbări de la Liga 2 la Liga 1, au venit mulți jucători. Rezultatele poate n-au fost bune, dar fotbalistic n-am stat rău.

ADVERTISEMENT

Încerc să ajut jucătorii străini să se adapteze cât mai bine, să avem un grup unit, să fim toți împreună, străinii, românii. Dinamo e cel mai mare club din România, fanii știu asta, sunt așteptări mari. Mereu ai asta în minte, să te bați pentru trofee, asta e Dinamo! Eu vreau să realizez asta. Tranziția e dificilă, dar suntem la cel mai mare club din România și știu că ne putem bate chiar la titlu, de ce nu?

E fantastic ce fac suporterii, atmosfera creată ne ajută enorm. În Liga 2 nu am pornit bine, mulți au zis că retrogradăm în Liga 3, că intrăm în faliment. Dar când s-a schimbat situația, au văzut că putem promova și au ajutat echipa. A fost incredibil ce au făcut și ce fac și acum. ‘Arcul de Triumf’ e mic pentru noi!

Uneori mă uit în tribună la meci, ascult cântecele și prind energie, chiar dacă nu mai ai putere, iei putere de la ei. Sper să fie cu noi la bine și la rău și să fim fericiți la final.”, a mai spus Moura.

  • 2,46 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „1 solist” la meciul Dinamo – Petrolul 
ADVERTISEMENT