News

Gabriel Oprea, pledoarie halucinantă în procesul morții lui Bogdan Gigină. De ce nu a coborât fostul ministru din mașină. Legătura cu Rusia

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a făcut o afirmație surprinzătoare la finalul procesului morții polițistului Bogdan Gigină.
22.12.2022 | 08:07
Gabriel Oprea pledoarie halucinanta in procesul mortii lui Bogdan Gigina De ce nu a coborat fostul ministru din masina Legatura cu Rusia
Agentul Bogdan Gigină a murit în 2015, în timp ce îl însoșea pe fostul ministru Gabriel Oprea / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta, Bogdan Gigină Facebook
ADVERTISEMENT

Gabriel Oprea a declarat judecătorilor că circula permanent însoțit de o coloană de polițiști pentru că se afla în vizorul unei puteri străine, mai precis Rusia.

Gabriel Oprea: ”Știam de la DGA că sunt în vizorul Rusiei”

Fostul ministru de interne a dezvăluit că acesta este și unul dintre motivele pentru care nu a fost lăsat să coboare din mașină, după ce a auzit că unul dintre polițiștii care îl însoțeau a căzut cu motocicleta.

ADVERTISEMENT

”S-a speculat moral că nu am coborât din mașină după accident. Nu! Nu am fost lăsat să cobor din mașină. (…)

Mai ales că eram într-un context de securitate. De la DGA si DIPI știam că eram în vizorul unei puteri străine: Rusia!”, a declarat Gabriel Oprea în fața instanței, potrivit ziare.com.

ADVERTISEMENT

Oprea le-a mai spus judecătorilor, la pledoaria finală din cazul Gigină, că 20 octombrie 2015 a fost o zi foarte grea pentru el, că lucrase ”cu tot aparatul de securitate națională” și că venea de la SRI. Fostul ministru a declarat că nu el a dat ordin să se circule cu viteză pentru că mergea acasă și nu se grăbea.

Avocatul fostului ministru Oprea: ”Gigină se plictisea la serviciu”

Potrivit sursei citate, avocatul lui Gabriel Oprea a declarat că fostul ministru ”era în vizorul unui serviciu de informații străin” și că ”România se afla într-un context internațional exploziv”.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai menționat că vina principală îi aparține lui Bogdan Gigină, pentru că nu a văzut marcajele, el fiind obosit, la final de program. De asemenea, avocatul a arătat că în fișa medicală a agentului, acesta figura inițial ca fiind inapt, însă cel care a întocmit-o a tăiat și a scris ”apt”.

”Nu o zic eu, o zic martorii: Bogdan Gigină a făcut parte din dispozitiv pentru că e plictisea la serviciu”, a mai arătat avocatul lui Oprea.

ADVERTISEMENT

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și riscă între 2 și 7 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

ADVERTISEMENT