News

Gabriela Firea anunță testare pentru toate cadrele medicale și locuri de cazare! „Vor veni 6 mii de teste strict pentru ei”

03.04.2020 | 12:50
Gabriela Firea anunta testare pentru toate cadrele medicale si locuri de cazare Vor veni 6 mii de teste strict pentru ei
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea anunță testare pentru toate cadrele medicale și locuri de cazare! Primarul General al Capitalei spune că nu renunță nici la proiectul prin care 10 mii de bucureșteni vor fi testați aleatoriu, dar a precizat că a făcut o comandă specială pentru personalul medical.

Gabriela Firea anunță testare pentru toate cadrele medicale și locuri de cazare!

„Bucureștiul este pe locul 2 la nivel național ca număr de cazuri depistate pozitiv. Întreaga atenție merge în direcția susținerii spitalelor. Vrem să fim și în sprijinul populației. Știți cum este, teste puține, puțini dovediți. Dacă sporim numărul de teste, cu siguranță aflăm că sunt și alte persoane bolnave, dar fără simptome

ADVERTISEMENT

Vom avea teste comandate de Matei Balș, urmează și altele comandate de primăriile de sector și primăria capitalei. Nu ezităm să testam cadrele medicale. La 14 zile trebuie repetat testul pentru cadrele medicale mai ales pentru cei din boli infectioase. Ei sunt cei mai expuși acum, nu sunt doar în situația în care este posibil să primeasca un pacient care poate este infectat. 

„Vor veni 6 mii de teste strict pentru ei”

Nu aș vrea să spun exact ziua, aș vrea să fiu puțin mai precaută, dar când depindem de mai multe instituții, chiar și de piedicele pe care le-am avut, nu mai ține totul de mine și nu pot să avansez termene. Acum suntem într-un alt scenariu. După lipsa de sprijin pe care am resimtit-o ne-am reorganizat. Veti vedea ca in 2-3 saptamani pe scara larga va trebuie sa testeze aproape orice oras mare. 

ADVERTISEMENT

Toate marile orase din lume fac astfel de comenzi, este o presiune pe companiile medicale si noi vrem sa le avem pe cele mai bune. Există un delay in a ne transmite testele pentru ca toata lumea comandă. 

Special pentru medici si asistenti, separat de proiectul de testare a bucurestenilor cu Matei Bals, administrația spitalelor a făcut o comandă si vor veni 6 mii de teste dedicate doar cadrelor medicale. Separat de testarea aleatorie din Bucuresti.

ADVERTISEMENT

Comanda pentru cadrele medicale a fost facuta inainte de a comanda testele pentru bucuresteni. În cateva zile vor veni. Depinde de furnizori, nu avansez date certe”, a spus Gabriela Firea la Digi 24

Există și unități hoteliere destinate personalului medical. „Vom asigura spații de cazare decente pentru cadrele medicale care si-ar pune familia in pericol daca ar ajunge acasa. Avem cateva sute de solicitări pe care le-am onorat, avem 2 unitati hoteliere oferite gratuit, ca donatie, pentru alta s-a facut contract. 

ADVERTISEMENT

Avem 400 de cadre medicale cazate in uunitățile hoteliere puse la dispozitie de primăria capitalei. Depinde de managerii spitalelor in ce masura ne solicita sa-i sprijinim. Avem un buffer de 100 de locuri in asteptare permanent ca sa nu intram in criza”, a mai zis Gabriela Firea 

 

ADVERTISEMENT