News

Gabriela Firea ar fi revenit în conducerea PSD. Cum a fost posibil, după scandalul ”azilelor groazei”

Gabriela Firea și-ar fi recăpătat toate funcțiile în PSD. Fostul ministru al familiei se autosuspendase după scandalul ”azilelor groazei”
06.11.2023 | 20:17
Gabriela Firea ar fi revenit in conducerea PSD Cum a fost posibil dupa scandalul azilelor groazei
Gabriela Firea rămâne candidatul PSD pentru Primăria București Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Revenirea Gabrielei Firea în funcțiile din cadrul Partidului Social Democrat ar fi fost consfințită în cadrul ședinței de luni a conducerii PSD, care a luat act de expirarea autosuspendării fostului ministru.

Gabriela Firea ar fi revenit în conducerea PSD

Scandalul ”azilelor groazei”, care a luat amploare odată cu acțiunea DIICOT din iulie, a dus la demisia Gabrielei Firea din funcția de ministru al familiei.

ADVERTISEMENT

Tot atunci a anunțat că se suspendă de la conducerea PSD București și din BPN al PSD. ”E o autosuspendare, a fost propria mea voință pentru că am vrut să protejez imaginea premierului, a guvernului și a PSD.

Mi-am dorit să protejez imaginea premierului proaspăt intrat în mandat. E un scandal pentru ca Gabriela Firea să nu candideze la Primăria București”, declara atunci Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse social-democrate, citate de Digi24, suspendarea acesteia din funcțiile de conducere din partid ar fi expirat în luna octombrie, motiv pentru care, luni, liderii partidului au luat act de revenirea Gabrielei Firea în conducerea partidului. Fostul ministru este prim-vicepreședinte al PSD și președinte al filialei București.

Gabriela Firea este în continuare opțiunea PSD pentru candidatura la primăria Bucureștiului, lucru confirmat recent de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

”În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători.

Să fim corecţi: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Deci, nu a avut nicio legătură cu azilele groazei”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

În ședința de luni a Consiliului Național al PSD s-a decis, în unanimitate, că Mihai Tudose va deveni șeful campaniei pentru alegerile europarlamentare din 2024.

ADVERTISEMENT