News

Gabriela Firea, audiată la Parchetul General într-un dosar care îl vizează pe Aurelian Bădulescu. Reacția fostului primar 

Gabriela Firea, ministrul Familiei în Guvernul Ciucă, a fost audiată, miercuri seara, la Parchetul General. Aceasta apare într-un dosar penal care îl vizează pe Aurelian Bădulescu
18.01.2023 | 19:31
Gabriela Firea audiata la Parchetul General intrun dosar care il vizeaza pe Aurelian Badulescu Reactia fostului primar
Gabriela Firea, audiată la Parchetul General într-un dosar care îl vizează pe Aurelian Bădulescu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vizită surpriză, miercuri, 18 ianuarie, la Parchetul General. Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea a ajuns în fața procurorilor.

Gabriela Firea, audiată la Parchetul General într-un dosar care îl vizează pe Aurelian Bădulescu

Ministrul familiei, tineretului şi egalității de șanse din Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a prezentat la orele serii la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a fost audiată în calitate de martor într-un dosar penal care îl vizează pe fostul viceprimar Aurelian Bădulescu. Speța ar avea legătură cu evenimentele din 10 august 2018, scrie Antena 3.

Fostul viceprimar din mandatul Gabrielei Firea în administrația Capitalei este investigat pentru abuz în serviciu, uz de fals și uzurpare de calități oficiale, după ce la protestele din august 2018 a decis ridicarea unor rulote și a unor autoutilitare.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Aurelian Bădulescu a fost audiat, miercuri dimineață, la Parchetul Militar.

În noaptea de 11 spre 12 august 2018, Poliția locală și Jandarmeria au ridicat scena improvizată de protestatari în Piața Victoriei.

Aurelian Bădulescu, pe vremea aceea tot viceprimar al Capitalei, a declarat că acțiunea a venit în urma somațiilor și notificărilor neluate în seamă de organizatori. El a făcut trimitere directă la Mihai Dide, liderul ONG-ului ”Evoluție în instituție”.

ADVERTISEMENT

”L-am somat public să-şi înlăture organizația de tip camping din Piata Victoriei, iar ulterior am decis să formulăm şi o plângere penală. S-a emis o dispoziție prin care s-a transmis Poliției Locale desființarea taberei”, a explicat acțiunea Aurelian Bădulescu, potrivit sursei citate.

De notat că în acest dosar au fost făcute deja mai multe audieri. Pe 13 și 17 ianuarie au dat explicații inclusiv directori de la resurse umane şi un secretar general din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB).

ADVERTISEMENT

Reacția Gabrielei Firea după ieșirea de la audieri

Miercuri seara, la ieșirea de la audieri, Gabriela Firea a spus, în fața jurnaliștilor, că a purtat discuții cu procurorul de caz despre ”documentele de delegare”.

”Discuția a fost doar cu referire la documentele de delegare. Nu ar fi corect din partea mea să divulg toate detaliile din dosar. Ar fi o lipsă de respect față de doamna procuror”, a spus Firea, după ce aplecat de la sediul Parchetului General.

În 2018, Mihai Dide a depus o plângere împotriva lui Bădulescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals pentru că a semnat în locul Gabrielei Firea folosind o delegare falsă.

Acest dosar a fost inițial clasat de procurorii de la Parchetul Curții de Apel București, dar a fost redeschis apoi prin decizia instanței.

ADVERTISEMENT