News

Gabriela Firea, prima reacție după sondajele despre Cătălin Cîrstoiu. Medicul: „E uman, o înțeleg, îl înțeleg și pe Burduja”

Gabriela Firea vorbește despre șansele lui Cătălin Cîrstoiu, după locul ocupat în ultimul sondaj. Candidatul PSD-PNL spune că este deschis să primească sfaturi de la ea
26.03.2024 | 22:54
Gabriela Firea prima reactie dupa sondajele despre Catalin Cirstoiu Medicul E uman o inteleg il inteleg si pe Burduja
Fostul primar al Bucureștiului spune că „nu mai este timp” de schimbat candidatul PSD-PNL / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a declarat că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL aflat pe locul trei în cursa pentru Primăria Capitalei, nu „are motive să se retragă” din cursă. De partea sa, Cîrstoiu a declarat că este deschis să primească sfaturi de la fosta sa contracandidată.

Gabriela Firea, încrezătoare în Cîrstoiu

Gabriela Firea, fost primar al Bucureștiului, a declarat că are încredere în Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al Coaliției la Primăria Generală, și că acesta poate recupera decalajul în sondaje față de Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

Un recent sondaj Sociopol îl plasează pe Cîrstoiu pe locul trei în preferințele bucureștenilor, pe locul întâi fiind Nicușor Dan în timp ce Piedone ocupă locul al doilea. Răspunzând la întrebările Euronews, Gabriela Firea a spus că nu se pune problema ca candidatul Coaliției să fie schimbat, pentru că „nu mai este timp”.

„Vor crește și gradul de notorietate, și intenția de vot”

De asemenea, Firea a spus: „Nu cred că se va retrage și nu are motive să se retragă. Cred că a fost o analiză destul de laborioasă în desemnarea domniei sale, nu a fost de azi pe mâine, o decizie cântărită cel puțin câteva luni de zile și odată luată se merge cu ea înainte, din punctul meu de vedere. Cred că după acțiunile pe care le vom organiza în sectoare și în cartierele Bucureștiului vor crește și gradul de notorietate, și intenția de vot”, a spus cea care acum coordonează campanie medicului, alături de Sebastian Burduja.

ADVERTISEMENT

Cîrstoiu: „E uman, îi înțeleg pe Firea și pe Burduja”

De partea sa, Cătălin Cîrstoiu a declarat la TVR Info că i-a cerut deja Gabrielei Firea un sfat și că îi înțelege, din punct de vedere „uman” pe Firea și pe Burduja, dar Capitala și bucureștenii contează cel mai mult.

„Chiar aseară i-am cerut un sfat dnei Firea, legat de un anumit punct de vedere al meu personal de la o televiziune, ieri seară. Dna Firea mi-a spus de dimineață că nu m-a urmărit și că se va uita și îmi va spune opinia. Cum să nu? Eu vorbesc cu doamna Firea. Doamna Firea și-a dorit ceva. Și domnul Burduja în egală măsură. Eu am aflat de asta în ședința coaliției în preziua în care s-a anunțat această candidatură. Credeți-mă că e uman, o înțeleg pe doamna Firea, îl înțeleg și pe domnul Burduja, dar, din punctul meu de vedere, pentru București, și asta e cel mai important, pentru că noi vorbim de oraș, de locuitorii lui”, a spus Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT

„Consiliul General să susțină planurile primarului”

Candidatul PSD-PNL a precizat că este esențial ca primarul Bucureștiului să fie susținut de Consiliul General. „Varianta unei stabilități reale în următorii 4 ani, de ce nu și mai mult, o reprezintă tocmai această coaliție PSD-PNL, credeți-mă, că PSD și PNL împreună depășesc 50 la sută din voturi. E foarte important ca un Consiliu General să susțină planurile unui primar general. Iar eu astăzi am un rol. Eu sunt un exponent al alianței, primul aruncat într-o luptă pentru o primărie foarte importantă, Primăria Capitalei”, a precizat medicul.

Cîrstoiu a mai spus că primii candidați pe lista Consiliului General vor fi propuși de el, din oameni pe care-i cunoaște din administrație, care „vor întruchipa” proiectul lui pentru București. Cîrstoiu a precizat că va oferi în scurt timp o „analiză” atentă a problemelor bucureștenilor și „soluții” pentru ele.

ADVERTISEMENT

„Voi candida mai departre, nu mă retrag”

Candidatul PSD-PNL a reiterat că nu se va retrage din cursa pentru Primăria Generală, în ciuda unor informații vehiculate. „E o candidatură a celor două mari partide, PSD şi PNL, şi este o candidatură solidă, e o candidatură matură, o candidatură prin care eu vreau să fac ordine în Capitală. Şi ca să fac ordine şi în haosul zilei: nu, nu există niciun fel de posibilitate, discuţie, gând, idee sau ce vreţi dumneavoastră; eu voi candida mai departe, fiind candidatul coaliţiei PSD-PNL”, a spus medicul.

 

ADVERTISEMENT