News

Surclasat de Piedone în sondajul Avangarde pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan e optimist: ”Mai sunt 10 săptămâni de campanie”

Depășit net de Piedone în sondajul Avangarde pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan nu-și pierde încrederea. Spune că e optimist pentru votul din 9 iunie.
26.03.2024 | 11:30
Surclasat de Piedone in sondajul Avangarde pentru Primaria Capitalei Nicusor Dan e optimist Mai sunt 10 saptamani de campanie
Nicușor Dan, reacție după sondajul Avangarde care îl dă pe Piedone favorit la Primăria Capitalei: ”Rămân optimist”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În sondajul Avangarde pentru Primăria Capitalei prezentat în urmă cu 24 de ore, Nicușor Dan era depășit net de Cristian Popescu Piedone. În ciuda diferenței din acest moment, actualul edil este optimist că poate recupera.

Nicușor Dan, reacție după sondajul Avangarde care îl dă pe Piedone favorit la Primăria Capitalei: ”Rămân optimist”

Sondajul Avangarde realizat la comanda Digi24 indica faptul că, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, Cristian Popescu Piedone ar câștiga detașat fotoliul de primar al Capitalei cu 44% din voturi.

ADVERTISEMENT

Pe locul secund, la mare distanță, politicianul PUSL și actualul primar de la Sectorul 5, ar fi urmat de Nicușor Dan, cu 27%. Candidatul PSD – PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, ar obține doar 16%.

Într-o reacție după acest studiu sociologic, actualul primar din București nu se declară îngrijorat. Nicușor Dan a spus, în fața jurnaliștilor, că încă are timp să-l bată pe Piedone. El spune că mai sunt mai bine de 10 săptămâni de campanie preelectorală şi electorală, iar oamenii au timp să se informeze.

ADVERTISEMENT

”O să vedem la vot, bineînțeles. Mai avem mai bine de 10 săptămâni de campanie preelectorală şi electorală. Oamenii au timp să se informeze despre fiecare dintre candidaţi. Rămân optimist.

Eu nu sunt analist, eu sunt optimist că bucureştenii se vor informa, vor compara ce am făcut noi într-o administraţie de trei ani, faţă de ce a făcut administraţia PSD în cei 12 ani anteriori. Oamenii vor vota în cunoştinţă de cauză”, a spus Nicuşor Dan, marți, 26 martie 2024.

ADVERTISEMENT

Scenariul ideal pentru Nicușor Dan: retragerea din cursă a lui Piedone

Nicușor Dan ar avea șanse uriașe să-și ”apere” mandatul într-o situație excepțională. Aceea ca Piedone, în ciuda asigurărilor că nu se dă la o parte, se va retrage din cursa pentru primărie.

Cercetarea arată că dacă Cristian Popescu Piedone și-ar retrage candidatura, actualul primar ar câștiga Primăria Capitalei cu 41% din voturi, urmat de Cătălin Cîrstoiu, cu 29% și Mihai Enache (AUR), cu 27%.

ADVERTISEMENT

Sondajul Avangarde fost realizat în perioada 20 – 24 martie. Volumul eșantionului este de 1.000 de persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

ADVERTISEMENT