News

Gabriela Firea spune ce reprezintă, de fapt, salariul minim european. Ce se întâmplă cu retribuțiile mici și medii

Gabriela Firea: „Salariul minim european devine o realitate și în România”. Cât va fi salariul minim pe economie, începând cu luna iulie
09.04.2024 | 09:21
Gabriela Firea spune ce reprezinta de fapt salariul minim european Ce se intampla cu retributiile mici si medii
La începutul acestei luni, PSD anunța că își „asumă ca obiectiv major” introducerea salariului minim europan în România / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, președintele PSD București, a declarat că introducerea salariului minim european în România este „un pas spre alinierea cu standardele europene” și „o garanție a predictibilității pentru angajați și mediul de afaceri”.

Gabriela Firea: „Un viitor mai bun pentru români”

Gabriela Firea a estimat că introducerea salariului minim european „devine o realitate și în România” și reprezintă „un viitor mai bun pentru români”. Într-o postare pe contul Facebook, Firea spune că salariul minim european va alinia România la standardele UE și va oferi stabilitate și predictibilitate pentru angajați și pentru mediul de afaceri din țară.

ADVERTISEMENT

„Un viitor mai bun pentru români. Salariul minim european devine o realitate și în România! Este timpul să privim spre un viitor în care fiecare muncitor este recompensat echitabil! Introducerea salariului minim european în România nu este doar un pas spre alinierea cu standardele europene, ci și o garanție a predictibilității pentru angajați și mediul de afaceri”, se arată în mesajul Gabrielei Firea.

Salariile mici și medii vor crește „sustenabil”

Senatoarea PSD a precizat că, de la începutul lunii iulie, salariul minim pe economie va crește la 3.700 de lei și că salariile mici sau medii vor crește „sustenabil”, în beneficiul tuturor categoriilor sociale.

ADVERTISEMENT

„De la 1 iulie crește salariul minim pe economie la 3.700 de lei. Dacă s-ar aplica acum, salariul minim european ar fi de 3.783 de lei. Cu o creștere anuală bazată pe realități economice, salariile mici și medii vor cunoaște o creștere sustenabilă, contribuind astfel la: reducerea decalajelor sociale, asigurarea unei pensii decente pe termen mediu și lung, creșterea contribuțiilor pentru un sistem de sănătate mai solid, construirea unui viitor atractiv pentru tinerii din România. Este momentul să susținem măsurile care aduc stabilitate și creștere pentru toți cetățenii. Haideți să ne unim forțele pentru o Românie mai prosperă și mai echitabilă!”, se arată în postarea Gabrielei Firea.

Salariul minim european, „obiectiv major” al PSD

La începutul acestei luni, PSD anunța că își „asumă ca obiectiv major” introducerea salariului minim europan în România, până la sfârșitul acestui an. Directiva UE privind „salariile minime adecvate” din blocul comunitar va fi transpusă astfel și în legislația națională.

ADVERTISEMENT

Social-democrații au spus că această măsură va fi mai ales în beneficiul tinerilor care tocmai din cauza veniturilor salariale mici din România aleg să plece din țară și să-și facă o carieră în alt stat din Uniunea Europeană.

„Totodată, măsura este esențială pentru determinarea tinerilor să își construiască un viitor în România, având în vedere că principalul motiv al plecării acestora din țară este legat de diferența dintre salariile din România și cele din alte state europene. Introducerea salariului minim european va asigura reducerea treptată a acestui decalaj printr-o creștere predictibilă și automată a salariilor, odată cu dezvoltarea economiei naționale”, se arată într-un comunicat PSD.

ADVERTISEMENT

 

 

 

Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli
Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în...
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în sfârșit, pe sticlă
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că...
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că era drogat şi gelos
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”