News

Gafă a lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD l-a confundat pe Stelian Ion cu un cunoscut jurnalist

Marcel Ciolacu a comis o gafă de proporții la o declarație susținută în fața presei, joi. Liderul PSD l-a confundat pe Stelian Ion cu un cunoscut jurnalist.
23.03.2023 | 11:41
Gafa a lui Marcel Ciolacu Liderul PSD la confundat pe Stelian Ion cu un cunoscut jurnalist
Gafă a lui Marcel Ciolacu în fața presei. Cu cine l-a confundat pe Stelian Ion, fostul ministru al justiției. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a comis o gafă în timpul unei declarații făcute joi, la Parlament, pe subiectul pensiilor speciale. Liderul PSD a încurcat numele unui fost ministru al justiției cu cel al unui cunoscut om de presă.

Gafă a lui Marcel Ciolacu în fața presei. Cu cine l-a confundat pe Stelian Ion, fostul ministru al justiției

Șeful Camerei Deputaților a vorbit, joi, despre cea mai sensibilă temă din aceste zile din coaliție: reforma pensiilor speciale. Liderul social-democrat s-a referit la prevederile din PNRR, un document întocmai de fostul guvern PNL-USR-UDMR.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, în timpul discursului său, Marcel Ciolacu i-a criticat pe foștii miniștri din acel Executiv. Nu s-a ferit să-l includă în listă pe premierul Nicolae Ciucă sau pe ministrul Lucian Bode, actuali colegi de coaliție.

Președintele PSD acuză fostul Guvern că, în secret, și-a asumat niște jaloane în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar acum nu mai dă nimeni nicio explicație.

ADVERTISEMENT

În momentul în care i-a enumerat pe cei considerați responsabil, Marcel Ciolacu a comis o confuzie. El a încurcat numele lui Stelian Ion, fost ministru al justiției în Cabinetul Cîțu, cu cel al lui Stelian Tănase, cunoscut jurnalist și om de televiziune.

”Avem un PNRR care a fost ținut ascuns. A avut anumiți miniștri care l-au semnat și l-au trimis la Bruxelles. În acest moment avem jalon cu pensiile speciale. Ieri am avut o întâlnire care nu este secretă cu toți miniștrii de resort.

ADVERTISEMENT

A fost un guvern al României care în secret și-a asumat anumite jaloane în anumiți parametri. Cred că ministrul apărării era domnul premier Ciucă, ministru de interne era domnul Bode, ministru al justiției era Stelian Tănase (n.r. Stelian Ion), ministru al muncii era doamna de la PNL (n.r. Raluca Turcan). Am înțeles acum că nimeni nu-și mai asumă nimic și nu mai dă explicații”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu, noi detalii despre reforma pensiilor speciale

În apariția publică de joi, 23 martie, Marcel Ciolacu a mai punctat faptul că proiectul privind pensiile speciale a trecut de Guvern. În următoarea etapă trebuie convenite amendamentele care să fie depuse în Senat. Acesta a menționat că în weekend va avea loc întâlnirea coaliției pentru stabilirea amendamentelor.

ADVERTISEMENT

Legea pentru reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR pentru plata numărul 3. Acesta conține cele mai multe reforme asumate de autoritățile române. Marcel Ciolacu a mai susținut că ”Armata României nu are pensii speciale”, subliniind că 22 de state au legi specială pentru pensiile militare și pensiile din sistemul de ordine publică.

”Armata nu are pensii speciale. 22 de state din UE au lege specială pentru pensiile militarilor: Franța, Italia, Belgia, Austria, toată lumea are legi speciale, nu pensii speciale, în ceea ce privește armata. CE ne cere o lege sustenabilă pentru viitor”, a mai afirmat liderul PSD.

ADVERTISEMENT