Fotbal international

Gafă colosală în Anglia – Iran! Arbitrul şi sistemul VAR nu au văzut un penalty clar: “Placaj ca la rugby”

Meciul Anglia - Iran a oferit cea mai mare gafă de arbitraj din startul Campionatului Mondial 2022. Englezilor le-a fost refuzat un penalty clar.
21.11.2022 | 15:23
Gafa colosala in Anglia  Iran Arbitrul si sistemul VAR nu au vazut un penalty clar Placaj ca la rugby
Harry Maguire a cerut un penalty în startul meciului Anglia - Iran
ADVERTISEMENT

Minutul 2 al meciului Anglia – Iran a adus cea mai controversată fază din startul Campionatului Mondial 2022. Arbitrul Raphael Claus şi cei din sistemul VAR nu au observat un fault clar în careul asiaticilor.

Gafă uluitoare în minutul 2 din Anglia – Iran. Penalty clar refuzat englezilor

La o fază din minutul 2 al meciului Anglia – Iran, Harry Maguire a fost ţinut clar în careu de Rouzbeh Cheshmi. Raphael Claus a făcut semn ca jocul să continue, chiar dacă englezii protestau vehement.

ADVERTISEMENT

Pe reluările TV s-a văzut clar placajul lui Rouzbeh Cheshmi, însă arbitrii din camera VAR au trecut cu vederea şi au validat decizia lui Raphael Claus. Imediat, fanii englezi au luat cu asalt Twitter-ul şi au criticat dur decizia arbitrilor.

“Cum să nu fie fault la Maguire? VAR-ul este o glumă”, “Pe bune, a fost un placaj ca la rugby”, “Mondial corupt! Penalty clar la Maguire” sau “Nici la judo nu vezi aşa ceva”, au fost doar câteva dintre reacţiile fanilor pe Twitter.

ADVERTISEMENT

“Nu are niciun interes să joace mingea. Cheshmi nu a făcut altceva decât să-l trântească pe Maguire. A fost îmbrăţişarea unui urs”, a comentat Jermaine Jenas, fost internaţional englez şi analist TV pentru BBC.

Cine este Raphael Claus, arbitrul care i-a refuzat Angliei un penalty

În vârstă de 43 de ani, Raphael Claus are ecuson FIFA din 2015 şi este la primul Campionat Mondial din carieră. În trecut, brazilianul a mai fost delegat la meciuri de la Copa America 2021 sau Campionatul Mondial de tineret din 2019.

ADVERTISEMENT

Raphael Claus a jucat fotbal până la 20 de ani, iar în 2002 a decis să înceapă o carieră în arbitraj. În prima ligă a Braziliei a debutat în 2014, la un meci între Santos şi Ituano.

Pentru meciul Anglia – Iran, în camera VAR se regăsesc Leodán González (Uruguay), care este arbitrul principal al sistemului, Julio Bascuñán (Chile), Martín Soppi (Uruguay) şi Juan Martínez Munuera (Spania).

ADVERTISEMENT

La toate meciurile de la Campionatul Mondial din 2022, în camera VAR se vor afla patru arbitri, la care se mai adaugă şi o rezervă.

ADVERTISEMENT
Tags: