Sport

Gafa serii în grupele Ligii Campionilor, sub ochii lui Mircea Lucescu! Un fotbalist a văzut roşu, dar a terminat meciul pe teren. Video

Prima seară din grupele Ligii Campionilor a adus o gafă uriaşă de arbitraj, care a fost reparată la scurt timp de arbitru, totul sub ochii lui Mircea Lucescu.
15.09.2021 | 00:08
Gafa serii in grupele Ligii Campionilor sub ochii lui Mircea Lucescu Un fotbalist a vazut rosu dar a terminat meciul pe teren Video
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev a obţinut un punct în primul meci al grupelor Ligii Campionilor, după 0-0 cu Benfica, însă meciul ar fi putut fi marcat de o gafă uriaşă. Arbitrul Anthony Taylor a fost la un pas să elimine gratuit un jucător al echipei lui Mircea Lucescu.

Gafa serii în grupele Ligii Campionilor, sub ochii lui Mircea Lucescu. Garmash a fost eliminat pentru câteva secunde

În minutul 82, după un fault la mijlocul terenului, Anthony Taylor i-a arătat cartonaşul galben lui Denis Garmash, ca mai apoi să scoată şi cartonaşul roşu. Arbitrul englez crezuse că îl mai avertizase anterior pe jucătorul intrat pe teren în minutul 60, însă acest lucru nu se întâmplase.

ADVERTISEMENT

După câteva momente de uluială şi proteste din partea jucătorilor lui Dinamo Kiev, Anthony Taylor şi-a dat seama de gafă făcută şi i-a permis lui Denis Garmash să continue pe teren. VEZI VIDEO AICI.

Înainte de faza din minutul 82, Anthony Taylor îl avertizase pe Denis Garmash, însă doar verbal, fără să-i arate cartonaşul galben, pentru un fault. Acesta a fost motivul pentru care englezul a crezut că-l “îngălbenise” deja pe jucător.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev, gol anulat cu VAR la ultima fază

Dinamo Kiev a fost la un pas să dea lovitura pe final, iar Mikola Shaparenko a marcat în minutul 90+3. Bucuria imensă a ucrainenilor a fost de scurtă durată, după ce Anthony Taylor a decis să verifice faza golului cu ajutorul sistemului de video arbitraj.

Englezul a consultat rapid faza şi a anulat golul lui Shaparenko pe motiv de ofsaid la pasa premergătoare centrării din care jucătorul lui Dinamo Kiev a înscris în poarta celor de la Benfica.

ADVERTISEMENT

“Ce final am avut la Kiev, cu ratări mari pentru Dinamo. Dacă nu era Vlachodimos (n.r. portarul celor de la Benfica), rezultatul ar fi fost diferit. Dinamo a marcat în prelungiri, dar golul a fost anulat de VAR.

Benfica a avut posesia şi a dominat, dar nu a putut să înscrie, astfel că pe final putea să piardă. Jucători care au intrat pe parcurs nu au avut impactul scontat”, a explicat Nuno Gomes, fost atacant la Benfica în 1997-2000 şi 2002-2011, pentru site-ul UEFA,

ADVERTISEMENT

Englezii au lipici la gafe colosale: Graham Poll s-a făcut de râs la Mondialul din 2006

Dacă Anthony Taylor s-a grăbit să-l elimine pe Denis Garmash, Graham Poll a uitat să trimită la cabine un fotbalist care văzuse două cartonaşe galbene. Gafa englezului a rămas în istorie şi s-a petrecut în faza grupelor de la Campionatul Mondial din 2006.

Graham Poll i-a arătat două cartonaşe galbene lui Josip Simunic, în Croaţia – Australia 2-2, primul în minutul 61 şi al doilea în 90. Englezul nu i-a arătat şi cartonaşul roşu, astfel că fotbalistul croat a rămas pe teren şi a fost eliminat abia după alte trei minute.

Simunic a comis încă un fault şi Graham Poll i-a arătat al treilea cartonaş galben, moment în care a realizat că jucătorul trebuia să fie deja la cabine. Vizibil stânjenit de eroarea uriaşă, Poll a scos cartonaşul roşu şi l-a eliminat, însă gafa i-a grăbit retragerea din fotbal.

ADVERTISEMENT
Tags: